Ιωάννινα/Θερμή και λαμπρή υποδοχή στην χάλκινη παραολυμπιονίκη Έλενα Παπασταματοπούλου![φωτό-βίντεο]

 


Μετά την ολοκλήρωση των Παραολυμπιακών αγώνων 2024 ,τα Ιωάννινα σήμερα το μεσημέρι υποδέχθηκαν την χάλκινη παραολυμπιονίκη του Ταε Κβον Ντο,  Έλενα Παπασταματοπούλου!

O καιρός μπορεί να μην ήταν σύμμαχος τις πρωινές ώρες ,ευτυχώς   όμως  η βροχή σταμάτησε και έτσι κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η αυτοκινητοπομπή στην πόλη .


Την Έλενα   και τον προπονητή της Βασίλη Ζήκο υποδέχθηκαν    στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων γύρω στις 12  ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης .

δείτε το βίντεο


Στη συνέχεια η Έλενα    μαζί με τον προπονητή της  αφού επιβιβάστηκαν σε ένα κάμπριο όχημα διέσχισαν κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων      και κατέληξαν    εν  μέσω χειροκροτημάτων  στο δημαρχείο ,όπου έλαβε χώρα   η επίσημη τελετή υποδοχής !Σε αυτή έδωσαν το «παρών» οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου που ήθελε να τιμήσει από κοντά την παραολυμπιονίκη και να τη συγχαρεί για την μεγάλη της αυτή επιτυχία.



 Ο δήμαρχος παρέδωσε στην παραολυμπιονίκη το μετάλλιο της πόλης, ενώ συμβολικά της φόρεσε στο κεφάλι   της κι ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς. Στον χαιρετισμό του  σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Έλενα με αφοσοίωση ,πάθος και αστείρευτη δύναμη έγραψε τη δική της χρυσή σελίδα στον αθλητισμό αποδεικνύνοντας πως όταν κάποιος διαθέτει αποφασιστικότητα και πείσμα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο .


Ο προπονητής της Έλενας ο κ.Ζήκος   ο οποίος τιμήθηκε από τον δήμαρχο με το μετάλλιο της πόλης τόνισε πως είναι πολύ περήφανος για την επιτυχία της ,αναφέροντας πως η Έλενα έδειξε αγάπη  και  θέληση μέχρι την τελευταία στιγμή και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς όλους μας ,να μην τα παρατάμε ποτέ .



Στο σύντομο χαιρετισμό  της η παραολυμπιονίκης  συγκινημένη ευχαρίστηκε τον   προπονητή της ,την οικογένειά της ,τον δήμαρχο ,τον περιφερειάρχη ,το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όλους όσοι έδωσαν το "παρών" στη σημερινή τελετή ,τονίζοντας πως" ο αθλητισμός δεν έχει όρια .Η αναπηρία δεν είναι λόγος αποκλεισμού, οι άνθρωποι με αναπηρία είναι ίσοι κι έχουν τα ίδια δικαιώματα παντού. Μέσα από τους Παραολυμπιακούς αγώνες τα άτομα με αναπηρία αποδεικνύουν σε όλη την κοινωνία και στους πιο δύσπιστους ότι απλά μπορούν. Η επιλογή που έχει η πολιτεία και η κοινωνία γενικώς είναι μια: να σκύψει το κεφάλι προς αυτούς τους ανθρώπους και να τους ακούσει"

Στόχος της   όπως είπε η κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στους επόμενους Παραολυμπιακούς αγώνες το 2028 στο Λος Άντζελες.




Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, συνεχάρη την χάλκινη παραολυμπιονίκη, χαρακτηρίζοντάς την υπόδειγμα για όλους, τον προπονητή και την οικογένειά της. Παράλληλα, της ευχήθηκε «πολλές νίκες και καλή πρόοδο» και στην ιατρική, την οποία σπουδάζει.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Χάρης Λαζάνης, έκανε λόγο για μια λαμπρή μέρα για τα Γιάννενα ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο δήμο για την διοργάνωση της τελετής υποδοχής. Ευχήθηκε δε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην Έλενα.

Η καθηγήτρια Παναγιώτα Καντή, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας με τη σειρά της τόνισε ότι οι αγώνες της Έλενας είναι παράδειγμα για όλους, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους προβλήματα αναπηρίας, ενώ ευχές και συγχαρητήρια μοίρασαν επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, συλλόγων ΑμεΑ, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]