Επίδομα θέρμανσης: Τι εξετάζεται φέτος για τη χορήγηση του και πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου

 


Kαι φέτος αναμένεται να χορηγήσει η κυβέρνηση επίδομα θέρμανσης ύψους 100 ευρώ με 1.000 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Μάλιστα κάθε δικαιούχος του επιδόματος αναμένεται να λάβει από 100 ευρώ και 800 ευρώ και το  το ανώτατο ποσό αυξάνεται μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ για οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.


Σημειώνεται δε πως  το εν λόγω επίδομα θα δοθεί φέτος σε όσους θα πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

A. Για το ετήσιο εισόδημα 


Έως και 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τους άγαμους.

Έως και 24.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τους έγγαμους .Το ποσό αυτό θα  αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.

Το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με 1 παιδί θα πρέπει να ανέρχεται στα 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με 2 παιδιά θα πρέπει να είναι στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με  3 παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος στα 39.000 ευρώ.



Β. Για την ακίνητη περιουσία



Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες


Υπενθυμίζεται πως και πέρυσι εφάρμοσε η κυβέρνηση το εν λόγω μέτρο και  οι αγορές καυσίμων  που συμμετείχαν στο επίδομα αυτό  ήταν το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, το φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα, η βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης. Επίσης επισημαίνεται πως το επίδομα αυτό καταβάλλονταν σε 3 δόσεις στους δικαιούχους  αφού προηγουμένως υπέβαλλαν σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  “myΘέρμανση” και είχαν καταχωρήσει τις σχετικές αποδείξεις αγορών καυσίμων μέσω της εφαρμογής “ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ”.


Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού θα φτάσει η τιμή του φέτος

Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να κάνει  πρεμιέρα στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται οι τιμή του πετρελαίου να είναι χαμηλότερη φέτος σε σχέση με πέρυσι.  Πάντως αν το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινούσε σήμερα να διατίθεται από τα πρατήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, θα είχε πρώτη τιμή 1,10 ευρώ ανά λίτρο, όταν πέρυσι η τιμή εκκίνησης είχε διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ ανά λίτρο σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.  Επίσης τα διυλιστήρια αναμένεται να καθορίσουν λίγο πριν τις  15 Οκτωβρίου την τιμή διάθεσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

πηγή enikonomia.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]