Ιωάννινα/Το Πρώτο Συνέδριο "Γυναίκες και Ελληνισμός"στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ....έγραψε ιστορία!



Το Πρώτο Συνέδριο "Γυναίκες και Ελληνισμός" στα Ιωάννινα όχι μόνο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά και έγραψε ιστορία, αποτελώντας ένα σταθμό για την ενίσχυση της παρουσίας και του ρόλου των γυναικών στον ελληνισμό. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε θρίαμβο τόσο για την ενδυνάμωση των γυναικών όσο και για την προώθηση της ελληνικής κληρονομιάς, ενώ οι συζητήσεις και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν άνοιξαν νέους ορίζοντες για την συμπερίληψη και την ισότητα.

Το συνέδριό  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  εξερεύνησε τρεις βασικές θεματικές ενότητες  που συνδέονται βαθιά με την αποστολή του  Food For Thought Network, του φορέα που ιδρυσε η Ηπειρώτισσα της διασποράς  κυρία Αθανασίου Ιωάννου ΑΜ και λειτουργεί σε εθελοντική βάση   για 23 χρόνια.

Η Αντιπροσώπευση του Ελληνισμού και η Επιρροή του στις Γυναίκες: ῾  Εξετάσθηκε πώς ο Ελληνισμός έχει διαμορφώσει τις ζωές και τις ταυτότητες των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ανθεκτική επιρροή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πολυδιάστατη Ταυτότητα: Γυναίκες από διαφορετικούς τομείς της ζωής μοιράστηκαν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους διαδρομές, προσφέροντας στρατηγικές για επιτυχία και γνώσεις για την αντιμετώπιση των σύνθετων ζητημάτων της σύγχρονης ζωής, διατηρώντας ταυτόχρονα την πίστη στις ρίζες μας.


Η Βιωσιμότητα του Ελληνισμού: Οι συζητήσεις θα επικεντρώθηκαν  στο πώς μπορούμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τον Ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, εξασφαλίζοντας ότι οι μελλοντικές γενιές θα συνεχίσουν να εμπνέονται από την κληρονομιά μας.

Με τη συμμετοχή  150  + κορυφαίων προσωπικοτήτων και καινοτόμων ιδεών, το συνέδριο έθεσε τα θεμέλια για το μέλλον, επιβεβαιώνοντας ότι γράφτηκε ιστορία, όχι μόνο για το παρόν αλλά και για τις μελλοντικές γενιές των γυναικών που θα συνεχίσουν να προάγουν τον ελληνισμό και να κατακτούν νέες κορυφές.

Το πρώτο συνέδριο "Γυναίκες και Ελληνισμός" στα Ιωάννινα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφήνοντας ένα κύμα συγκίνησης, ενδυνάμωσης και βαθιάς σύνδεσης ανάμεσα στις συμμετέχουσες. Το πλούσιο πρόγραμμα, η άρτια οργάνωση  οι εξαιρετικοί ομιλητές και η φιλοξενία των Ηπειρωτών  ήταν μόνο μερικά από τα σημεία που εντυπωσίασαν.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι   σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές στιγμές σύνδεσης, ενθουσιασμού  και μεγάλης  συγκίνησης. 


Η  τελευταία εκδήλωση της 1ης μέρας  για την ενδοοικογενειακή βία, επιμέλειας της Βασιλικής Κατερή, συγκλόνισε το κοινό. Η Γιαννιώτισσα ηθοποιός Χριστίνα Τζιάλλα, ντυμένη σαν νύφη που δολοφονήθηκε πριν προλάβει να χαρεί το γάμο της, δραματοποιώντας το ποίημα που έγραψε και αφηγήθηκε η Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου ΑΜ,  WE MUST STAND TOGETΗER¨YOU AND ME  συγκίνησε βαθιά τους παρευρισκόμενους. Οι σύνεδροι, κρατώντας χαρτιά με τα ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν από μέλη της οικογένειάς τους, απέδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας και των γενοκτονιών. Δες  εδώ το βίντεο 

https://youtu.be/ji4oOAjbV8Y?si=YQRzYgF9IbUWhUwQ

Η δεύτερη μέρα κορυφώθηκε με το Gala Dinner στον Όμιλο Ιωαννίνων με υπέροχο φαγητό , μουσική και χορό  παρουσία του δημάρχου  Ιωαννιτών Θωμά Μπεγκα, του αντιδημάρχου Χρήστου Τάτση του Στέφανου Ζέρβα  και του Δημάρχου Σουλίου Θανάση Ντάνη , Αντιπερειφερειαρχη Χρήστου Τάτση και πολλών άλλων επισήμων,  Με καταπληκτική ηπειρώτικη μουσική, εξαιρετικό φαγητό και γιορτινή ατμόσφαιρα,  και με κρασιά προσφορά του Δημάρχου Ζίτσας και χορηγία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων η βραδιά άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις. 


Πριν το επίσημο δείπνο Η κ.  Αθανασίου Ιωάννου ΑΜ  τιμήθηκε συγκινητικά από την κυρία Κοκόλη, η οποία της απένειμε ένα κλαδί ελιάς ως ένδειξη  ειρήνης τιμής και ευγνωμοσύνης για την πρωτοβουλία της να ενώσει τις γυναίκες της Διασποράς με τις Ελληνίδες. Το μέρος των ομιλιών τελείωσε με ένα τραγούδι, το "Είμαι Γυναίκα" της Άνθης Σιδηροπούλου, που έγραψε η Ανθη Σιδηροπούλου  εμπνεόμενη από τις εθελοντικές  δράσεις  της Βαρβάρας και όλοι οι σύνεδροι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να χορεύουν. Δες το βίντεο 

https://youtu.be/ji4oOAjbV8Y?si=YQRzYgF9IbUWhUwQ

Η τρίτη μέρα του συνεδρίου περιλάμβανε ξενάγηση στα Ιωάννινα από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών και συνέχεια ξενάγηση  στα Ζαγοροχώρια. Στους Ασπράγγελους  καλωσόρισε τους συνέδρους  ο Δήμαρχος Ζαγορίου, κύριος  Γεώργιος  Σουκουβέλος  προσφέροντας ποτά και γλυκά. Η μέρα έκλεισε με ένα  ποίημα της Άννας Μπιθώτση  https://www.youtube.com/watch?v=fd0ZnO7Zb2s και τραγούδια αφιςρωμένα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση  από τον Σωτήρη Δόγκανο.

Η τελευταία ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και rafting στον ποταμό Αχέροντα, όπου καλοδέχτηκε  τους συνέδρους ο Δήμαρχος Σουλίου  γιατρός Θανάσης Ντάνης προσφέροντας  καφέ και γλυκά. Το δείπνο στο MED club στην Πάργα ήταν το αποκορύφωμα, με την εξαιρετική φιλοξενία να ξεχωρίζει και τον Δήμαρχο Πάργας, κύριο Νίκο Ζαχαριά, να προσφέρει ένα συμβολικό δώρο: μπουκαλάκι λαδιού και σαπούνι, προϊόντα της περιοχής.

  Η κυρια Αθανασίου  Ιωάννου ευχαρίστησε  την ομάδα της ,  τους χορηγούς, τους εθελοντές, τα μέσα ενημέρωσης και όλους όσοι συνέβαλαν στην πρωτοφανή επιτυχία αυτού του συνεδρίου, προσφέροντας δώρα στους χορηγούς από την Αυστραλία: AHEPA, PRONIA,  Dr Vivianne Nikou, Georgia Wright, καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ταξίδευαν στην Ελλάδα: Μαρία Μακρή (Aντιπρόεδρος), Μαρία Μαικούση, Χριστίνα Ρωμα, Περίκλεια Βερέμη   για την πολύ σπουδαία  ( behind the scenes )  υποστήριξη  και Δορωθέα Χατζοπούλου, η οποία ήταν το δεξί της χέρι στην επικοινωνία και σχεδιασμό. 


Ανακοινώθηκε πως το επόμενο συνέδριο θα γίνει στα Ιωάννινα  το 2026 γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του FFTN με  πιο ουσιαστική στήριξη της περιφέρειας  και του δήμου.

Οι συμμετέχοντες  εξέφρασαν τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους για τη διοργάνωση. Τα λόγια της Δικαστού Peggy Chiampas  και του Καθηγητἠ  Γιάννη Ματσούκα αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της εκδήλωσης:

"Words cannot express how proud and honored I am to have attended this Inaugural Women and Hellenism Conference in beautiful Ioannina. The ambitious agenda covered every aspect and spectrum of issues pertaining to all of us both in Greece and the diaspora! We are and will continue to foster this incredible relationship that we have established over these last few days."

Ο καθηγητής Γιάννης   Ματσούκας είχε σκοπό να φύγει  μετά την ομιλία του αλλά τελικά έμεινε και τις τέσσερες μέρες και έλεγε σε όλους ῾Εχω οργανώσει πάνω από 40 διεθνη συνέδρια  και με νομπελίστες , αλλά ποτέ δεν ένιωσα αυτό που προσέφερε αυτό το συνέδριο.῾ συγχαρητήρια, Μπράβο στη Βαρβάρα  Αθανασίου Ιωάννου ΑΜ  και την ομάδα της!


῾Είναι σαφές ότι το συνέδριο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στις ψυχές όσων το παρακολούθησαν, γεφυρώνοντας τις Ελληνίδες από όλο τον κόσμο με κοινό όραμα και αξίες και αλλάζοντας την εικόνα της σύγχρονής Ελληνίδας της διασποράς . Ολοι ρωτούσαν τη Βαρβάρα που βρήκε τόσες λαμπρές αξιόλογες  γυναίκες. 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το συνέδριο το παρακολούθησαν πάνω από 150 σύνεδροι. 

43 Ομιλητριες 

11 προεδρευοντες

2 τελεταρχες 


Ολοι μπορουν να παρακολουθήσουν το συνέδριο γιατί υπήρχε ζωντανή μετάδοση

https://youtube.com/live/fbElSy0ipT4?feature=share

 à Grand Serai Congress & Spa, Ioannina.

rosendtSop5 8u123u1hgsr0eem2bi3etug 60p:ll68ft01mt51t9,3g90m  · Ioánnina  · 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]