ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Νέα Ζώνη Άσκησης της θήρας στον Αμβρακικό

 


Με Υπουργική Απόφαση (ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/103449/3917) που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Σκυλακάκης και η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 5392Β/26-9-2024) καθορίστηκαν εκ νέου ρυθμίσεις Θήρας στο Εθνικό Υγροτοπικό Πάρκο Αμβρακικού. Σύμφωνα με την Απόφαση αυτή, η άσκηση θήρας εξακολουθεί να επιτρέπεται στις ήδη γνωστές έξι ζώνες του Αμβρακικού στις οποίες και ασκείται από το 2013 στο πλαίσιο της ισχύουσας ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ωστόσο, στην νέα Απόφαση προστίθεται ως περιοχή στην οποία επιτρέπεται η άσκηση θήρας και μία επιπλέον Ζώνη, στην περιοχή «Βίγλα» Άρτας, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων και της κυνηγετικής οικογένειας, συνολικά.

Η νέα Ζώνη Άσκησης της θήρας στον Αμβρακικό βρίσκεται νοτιοδυτικά του οικισμού της Βίγλας και η Υπουργική Απόφαση έχει άμεση ισχύ, από την ημέρα της δημοσίευσής της στο ΦΕΚ.

Το Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ χαρακτηρίζει ως «ιστορική» την εν λόγω Υπουργική Απόφαση που ικανοποιεί ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της κυνηγετικής οικογένειας, το οποίο βασίστηκε σε συγκεκριμένα επιστημονικά επιχειρήματα, ως προϊόν της συστηματικής επιστημονικής παρακολούθησης, της καταγραφής και των μελετών που εκπονούνται σε ετήσια βάση, αποδεικνύοντας και επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο της άσκησης θήρας στον Αμβρακικό, στην διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών και στην προστασία όλων των ειδών, θηρεύσιμων και μη.

Καθοριστικής σημασίας επίσης στάθηκε από το 2013 η αδιάλειπτη παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στον Αμβρακικό που περιόρισε δραματικά τα κρούσματα λαθροθηρίας και λαθραλιείας, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Το Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΝ, Ευστ. Σταθόπουλο και τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για την εξαιρετική και αποδοτική συνεργασία που οδήγησαν στην υπογραφή και δημοσίευση της εν λόγω απόφασης. 

Επίσης τις τοπικές Διευθύνσεις Δασών Πρέβεζας και Άρτας, την Διεύθυνση Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του ΟΦΥΠΕΚΑ, της Αστυνομίας και του Λιμενικού, για την άριστη συνεργασία.

Η Απόφαση αποτελεί μία τεράστια επιτυχία για το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας στην Ήπειρο και όχι μόνο, ενώ το Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ δεσμεύεται πως, όπως έπραξε μέχρι σήμερα, έτσι και στη συνέχεια θα είναι στην πρώτη γραμμή για την ορθή εφαρμογή της και για τον συνεχή έλεγχο με την καθημερινή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον Αμβρακικό κόλπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]