ΠΓΝΙ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

«Προβλήματα σε εκκρεμότητα για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος»Ερώτηση Τσίμαρη



Το ζήτημα των προβλημάτων του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που παραμένουν σε εκκρεμότητα, έθεσε με την Κοινοβουλευτική του Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Βασίλη Κικίλια , ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ν.Ιωαννίνων κ.Ιωάννης Τσίμαρης. 

Όπως τόνισε ο κ.Τσίμαρης στην ερώτησή του, οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες  αν και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις  προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα, διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν στην ανεργία αφού στις 31 Οκτωβρίου 2024 η σύμβασή τους λήγει, με αποτέλεσμα ένα τόσο έμπειρο προσωπικό που προσλήφθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια ,να ενδέχεται να μείνει στο δρόμο. 

Αναφορικά με το θέμα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, υπενθύμισε το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός κ.Τουρνάς Ευάγγελος κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Σωματείου στα Ιωάννινα,  διαβεβαίωσε  ότι κανένας Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης δεν πρόκειται να απολυθεί και ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025 θα έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για τη μόνιμη ενσωμάτωση στο Σώμα, ελπίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί απλά επικοινωνιακό πυροτέχνημα. 

Αναφέρθηκε τέλος στην υπερεργασία στην οποία υποχρεώνονται οι Πυροσβέστες , αποτελώντας στην ουσία εργαζόμενους που επιχειρούν μεν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς ωστόσο να καλύπτονται τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα. 

Με δεδομένο ότι το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται αντιμέτωπο με χρόνια ζητήματα, η μη επίλυση των οποίων επί σειρά ετών έχει σημαντική επίδραση στην επιχειρησιακή επάρκεια του Σώματος και κατ’επέκταση στην του δημόσιου συμφέροντος, ο κ.Τσίμαρης προέβη στις ακόλουθες ερωτήσεις προς τον Υπουργό:

1. Με ποιον τρόπο θα υλοποιηθεί η δέσμευση του αρμόδιου  Υφυπουργού  κ.Τουρνά για μόνιμη ενσωμάτωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Σώμα;

2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το θέμα της υποστελέχωσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που συχνά οδηγεί σε εξαντλητική υπερεργασία;

3. Την ώρα που υπάρχουν πάνω από 4000 κενές οργανικές θέσεις, ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός που πρόκειται να αποκαταστήσει εργασιακά το έμπειρο προσωπικό που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]