ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Παραγωγή μπανάνας στην Πρέβεζα;


Το εξωτικό φρούτο ευδοκιμεί  στην περιοχή και  "κλέβει" τις εντυπώσεις

H  Πρέβεζα είναι πανελληνίως γνωστή για τα κηπευτικά της αφού αποτελεί  μια από τις σημαντικότερες περιοχές της χώρας όπου καλλιεργούνται ντομάτες, πατάτες, πιπεριές και άλλα είδη τα οποία ευδοκιμούν  λόγω  του ιδιαίτερου μικροκλίματος και των  καιρικών συνθηκών.

Όμως τα τελευταία χρόνια κυρίως  σε σημεία  όπου υπάρχει υγρασία και ηλιοφάνεια κάνει την εμφάνισή της η μπανάνα   ένα κατεξοχήν εξωτικό φρούτο που μέχρι πρότινος στην Ελλάδα γνωρίζαμε  ότι κατάφερνε να   αναπτυχθεί μόνο στην Κρήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα  η παραγωγή που για  δεύτερη χρονιά έχει ο  Δημήτρης Ευθυμίου στον κήπο της ξενοδοχειακής μονάδας που διατηρεί η οικογένειά του στη Λούτσα . Όπως  αναφέρει ο ίδιος στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας πρόκειται για πολύ γευστικές μπανάνες οι  οποίες  ωρίμασαν χωρίς  κάποια ιδιαίτερη φροντίδα.


Μάλιστα το  πρώτο τσαμπί  με το εξωτικό φρούτο έχει ήδη κοπεί ενώ υπάρχουν άλλα 2 που βρίσκονται στη διαδικασία της ωρίμανσης.Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που  οι μπανανιές του κ. Ευθυμίου   καταφέρνουν να δώσουν σοδειά γεγονός που ο ίδιος αποδίδει ίσως στον ήλιο και γενικότερα τις καιρικές συνθήκες.

Μπανάνες όμως ωρίμασαν και σε άλλα σημεία της περιοχής και όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι αυτό μπορεί να συμβεί για   διάφορους λόγους  (κυρίως καιρικούς), ενώ πρόκειται σίγουρα για μια πολύ διαφορετική εικόνα που "ανατρέπει" τις παραδοσιακές καλλιέργειες  και δημιουργεί μια εξωτική νότα στην  Πρέβεζα.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας//facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]