Απαράδεκτη ρύθμιση για τα αδέσποτα: Παίρνουν την ευθύνη από τους Δήμους ενώ έχουν δοθεί δεκάδες εκατ. ευρώ

 


Σε μία αποκάλυψη προχώρησε η στήλη «Market Maven». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, απαλλάσσονται οι δήμοι από την ευθύνη για τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Με την απόφαση αυτή, η πολιτεία ουσιαστικά παραδέχεται την αδυναμία της να διαχειριστεί το πρόβλημα των αδέσποτων, αφήνοντας οδηγούς και ασφαλιστικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των δυσάρεστων καταστάσεων.

Είναι αδιανόητο να υποστηρίζεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ότι είναι «πρακτικά αδύνατη» η λήψη μέτρων, τη στιγμή που τα δικαστήρια έχουν επανειλημμένα καταδικάσει δήμους για μη περισυλλογή αδέσποτων ζώων, αναγνωρίζοντας την ευθύνη τους.


Αντί να ενισχυθεί το πλαίσιο και να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις για την αμέλεια των δημοτικών αρχών, η νέα ρύθμιση επιλέγει τον δρόμο της αποποίησης ευθυνών. Η νομολογία έχει δείξει ότι η αδράνεια των δήμων κοστίζει ζωές, με δεκάδες αποφάσεις Διοικητικών Πρωτοδικείων να αποζημιώνουν τις οικογένειες θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων λόγω αδέσποτων ζώων.


Ωστόσο, αντί να βελτιώσει τη διαχείριση του προβλήματος, το κράτος επιλέγει να απομακρυνθεί εντελώς από την ευθύνη, επιβαρύνοντας τους πολίτες και τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

πηγή dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]