ΠΓΝΙ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!

Ν. Ανδρουλάκης: «Με δουλειά, συνέπεια και ήθος μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή και την κοινωνία μας πιο δίκαιη»

 



Στις πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που οδηγούν σε απελπισία τους πολίτες αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και τον Σωτήρη Πολύζο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. 


 «Υπήρξε τεράστια ανοχή μετά την εμπειρία Τσίπρα – Καμμένου. Ο κόσμος έλεγε “και μη χειρότερα”, αλλά δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται με τον κ. Μητσοτάκη και το βλέπουμε καθημερινά, στην ακρίβεια, την υγεία, τη διαφθορά», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μία κρατικοδίαιτη αγορά για τους ολιγάρχες, που απολαμβάνουν κέρδη δισεκατομμυρίων, και ασύδοτη για τους πολίτες, με την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος να επισημαίνει τέσσερα ολιγοπώλια σε ενέργεια, τρόφιμα, τράπεζες και υγεία. 


 Ο κ. Ανδρουλάκης, στον αντίποδα, σταχυολόγησε ορισμένες από τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως είναι η ενιαία αρχή καταναλωτών και ο μειωμένος ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. «Λένε ότι απέτυχε το μέτρο στην Ισπανία. Κι όχι μόνο πέτυχε, αλλά η δεξιά αντιπολίτευση ζητάει να επεκταθεί χρονικά και σε περισσότερα τρόφιμα», σχολίασε. 


 Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τρεις φορές τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά στους υγειονομικούς, την οποία απέρριψε η κυβέρνηση, καθώς επίσης κι ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ειδική αναφορά έκανε και στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίση, με δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών, άνοιγμα κλειστών σπιτιών, κατάργηση golden visa, περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, νέα σχέδια πόλης. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε και την πρότασή του για την ενίσχυση της διάκρισης των εξουσιών, με την αλλαγή, κατά την επερχόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. 


 «Όσο υποτιμά τον λαό ο λαϊκισμός, τόσο τον υποτιμά και ο ελιτισμός. Ο λαϊκισμός διαχειρίζεται με παράλογο τρόπο τα προβλήματα και τα αδιέξοδά του για να του υφαρπάζει την ψήφο. Στην άλλη όχθη, ο ελιτισμός δεν τον βλέπει. Βλέπει μόνο τους ισχυρούς και τους μεγάλους παίκτες των μίντια και της οικονομίας. Πιστεύω ότι και τα δύο μας έκαναν μεγάλη ζημιά», σημείωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη.


 «Πρέπει να αποδείξουμε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ότι το ΠΑΣΟΚ έμαθε από τα λάθη του, ότι δεν προκύπτουν ξανά ηθικά ζητήματα, ότι είμαστε αξιόπιστοι, δεν λαϊκίζουμε, δεν διχάζουμε, και το πρόγραμμά μας για τη στεγαστική πολιτική, την αναγέννηση του ΕΣΥ, την καλύτερη παιδεία, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, την περιφερειακή ανάπτυξη και το δημογραφικό θα εφαρμοστεί μόλις κυβερνήσουμε. Συγκεκριμένα και κοστολογημένα. Αν συνεχίσουμε έτσι, άποψή μου είναι ότι θα γίνουμε κυβέρνηση, διότι η Νέα Δημοκρατία μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ένα αλαζονικό και διεφθαρμένο σύστημα», είπε. 


Ερωτηθείς για την απειλή της εσωστρέφειας, σχολίασε πως θα είναι αδιανόητο το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών να μην γίνει αποδεκτό και να μην είναι την επόμενη μέρα όλοι ενωμένοι στον αγώνα. «Από τη δική μου πλευρά, τουλάχιστον, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα είμαι εδώ να αγωνίζομαι για το καλό του ΠΑΣΟΚ και πρώτα απ’ όλα για το καλό της πατρίδας. Γιατί θεωρώ ότι το καλό της πατρίδας θα είναι να ξεμπλέξει το γρηγορότερο δυνατό από τη σημερινή συγκεντρωτική και αλαζονική μορφή εξουσίας που εκπορεύεται από τον Πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου», υπογράμμισε.


Επέμεινε, δε, στην αυτονόητη δέσμευση για την επόμενη μέρα, λέγοντας: «Περιμένω στο ντιμπέιτ να δεσμευτούν όλες και όλοι ότι θα είναι υποψήφιοι στα εθνικά ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές. Αυτή είναι η πραγματική δέσμευση. Γιατί όταν θες να γίνεις αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τότε κάτι δεν πάει καλά». 


Ως προς τη δική του στόχευση σε σχέση με το αυριανό ντιμπέιτ, εστίασε στον προγραμματικό λόγο. «Ο καθένας από εμάς πρέπει να τοποθετηθεί για τα προβλήματα και το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Δεν πρόκειται να πάω με καμία διάθεση κοκορομαχίας, δεν με ενδιαφέρει αυτό. Άλλωστε το έχουμε μέχρι σήμερα σε μεγάλο βαθμό αποφύγει και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι», είπε χαρακτηριστικά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]