Ιωάννινα/Ενημερωτική δράση από τον Ερυθρό Σταυρό για τις Πρώτες Βοήθειες

 


Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ και συγκεκριμένα η Νοσηλευτική Υπηρεσία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, πραγματοποίησε σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 από 10:00 έως 13:00, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Συγκεκριμένα οι έμπειρες Νοσηλεύτριες – Εκπαιδεύτριες του Τομέα Υγείας του ΕΕΣ Ιωαννίνων καθώς και Εθελοντές ενημέρωσαν τους πολίτες για την αξία της γνώσης, της εκπαίδευσης, της σωστής παροχής των Πρώτων Βοηθειών και της έγκαιρης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιδείξεις ΠΒ, να λάβουν μέρος στην πρακτική άσκηση, να υιοθετήσουν τεχνικές και να αναπτύξουν δεξιότητες.


Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Πρώτες Βοήθειες & Αθλητισμός» και στοχεύει να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο των Πρώτων Βοηθειών σε περιβάλλοντα άθλησης.

Η ενσωμάτωση της εκπαίδευσης ΠΒ στο αθλητικό περιβάλλον είναι απαραίτητη για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τον αθλητισμό με ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό ο Τομέας Υγείας θα πραγματοποιεί για τον επόμενο μήνα δράσεις ενημέρωσης σε τοπικούς αθλητικούς Συλλόγους, σχολεία, γήπεδα και κέντρα αναψυχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]