Θοδωρής Κολυδάς:"Η κακοκαιρία Boris δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα"


 Η κακοκαιρία Boris της Κεντρικής Μεσογείου οφείλεται σε ένα χαμηλό που γεννιέται στον Κόλπο της Γένοβας και κινείται ανατολικά , επηρεάζοντας την Ιταλία και τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια με ισχυρές καταιγίδες, costal events και ενισχυμένους ανέμους (σε επίπεδα πορτοκαλί συναγερμού) ,όπως γράφει στο δίκτυο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ ,Θοδωρής Κολυδάς.Οπως τονίζει  η νέα αυτή κακοκαιρία δεν θα προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρας ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά . 


"Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα μας , ωστόσο χρειάζεται μια σχετική εγρήγορση στα βορειοδυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά . Η ΕΜΥ παρακολουθεί την εξέλιξη . Σε γενικές γραμμές θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά βόρεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Δεν θα λέγαμε πάντως την έκφραση " 'έρχεται νέα κακοκαιρία".   

Προσοχή χρειάζεται στην περιοχή μας λόγω των ενισχυμένων δυτικών ανέμων κυρίως στα νότια , που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. (ουσιαστικά εκεί που δεν έχει βρέξει) "γράφει ο διεθυντής της ΕΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]