ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Στα Γιάννενα η Γενική Συνέλευση του Climaborough

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο “CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities” στα πλαίσια του προγράμματος Horizon Europe και ειδικότερα της πρόσκλησης “HORIZON-MISS-2021-CIT-02” η οποία αφορά στην αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030. Το CLIMABOROUGH έχει τη φιλοδοξία να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του σχεδιασμού και της εφαρμογής αστικών καινοτομιών, ιδιαίτερα  στον τομέα της προσαρμογής και του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη χρονική περίοδο 24/09/2024-26/09/2024 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του έργου στην πόλη την Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν 40 περίπου εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου, για τη διοργάνωση της οποίας είναι υπεύθυνος ο Δήμος Ιωαννιτών. 

Η πόλη μας, ως μέρος της αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις», έχει θέσει ως στόχο να πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τον περιορισμό των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Συμμετέχοντας στο έργο Climaborough, έχουμε χτίσει έναν ισχυρό δεσμό συνεργασίας με τις άλλες συμμετέχουσες πόλεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και μοιράζονται κοινούς στόχους με εμάς.

Επιπρόσθετα, μέσω της πρόσκλησης για δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας, προχωρούμε στην υλοποίηση δύο καινοτόμων λύσεων που επικεντρώνονται στην παραλίμνια περιοχή και τη λίμνη Παμβώτιδα. Πρόκειται για πειραματικές λύσεις που περιλαμβάνουν:

Την ανάπτυξη ενός δικτύου αισθητήρων για τη συλλογή δεδομένων που αφορούν την ποιότητα των υδάτων της λίμνης και την ποιότητα του αέρα στην παραλίμνια ζώνη.

Τη συμμετοχή των πολιτών, των επιχειρήσεων και των τοπικών φορέων, τόσο στη συλλογή δεδομένων όσο και στη δημιουργία εφαρμογών που θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση και θα προωθήσουν αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως στη διαχείριση των απορριμμάτων και τις μετακινήσεις στην πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]