Τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη και συγγραφέα Eugenio Barba βράβευσε ο Δήμος Δωδώνης


 Τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη και συγγραφέα Eugenio Barba βράβευσε ο Δήμος Δωδώνης. Ο Eugenio Barba ο οποίος επισκέφθηκε τα Ιωάννινα καλεσμένος της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων του θεάτρου ODIN που ο ίδιος ίδρυσε το 1964. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης όπου και  ξεναγήθηκε ενώ δήλωσε πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που επισκέφτηκε έναν τόσο σημαντικό και ιερό χώρο.

Στη συνέχεια, σε μια σεμνή τελετή βραβεύτηκε από τον Δήμο Δωδώνης για την 60χρόνη πορεία του και την πολυσχιδή προσφορά του στο Θέατρο και τον Πολιτισμό. Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ντακαλέτσης αφού καλωσόρισε τον κ. Barba στη Δωδώνη, συζήτησε μαζί του και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του Δήμου και του φεστιβάλ Δωδώνης. Ο κ. Barba συνεχάρη τον δήμαρχο για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με τον Πολιτισμό και ειδικά για το φεστιβάλ Δωδώνης δηλώνοντας μάλιστα την έκπληξη του για το μέγεθος του Δήμου όπως και το γεγονός ότι αποτελείται από 56 κοινότητες διάσπαρτες σε μια μεγάλη έκταση. Στην πορεία συζητήθηκαν ιδέες και τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση του φεστιβάλ, την πιθανή συνεργασία των δύο φορέων αλλά και μοντέλα ανάπτυξης της περιοχής μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας.

Ο Eugenio Barba θεωρείται ο τελευταίος μεγάλος μεταρρυθμιστής και ανανεωτής του θεάτρου έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία που ξεκίνησε το 1964 και περιλαμβάνει πέρα από το θέατρο ODIN και την ίδρυση της Διεθνούς Σχολής Θεατρικής Ανθρωπολογίας (ISTA). Αξίζει να σημειωθεί πως  ο Eugenio Barba σπούδασε θέατρο στην Πολωνία πλάι στον Γιέρζι Γκροτόφσκι, στο Teater Laboratorium, ενώ μελέτησε σε βάθος τις Ασιατικές παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές. Έχει συγγράψει μια πλειάδα βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]