Fraport Greece: Ρομπότ και βιομετρική αναγνώριση έρχονται στα ελληνικά αεροδρόμια για ταχύτερη εξυπηρέτηση

 


Η Fraport Greece ετοιμάζεται να μεταμορφώσει την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών, παρουσιάζοντας το «αεροδρόμιο του μέλλοντος». Από το 2025 και με πρώτο σταθμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες.


Τεχνητή νοημοσύνη, Διαδίκτυο των Πραγμάτων και ρομποτική αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της νέας αυτής πρωτοβουλίας. Η Fraport Greece, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην τεχνολογική καινοτομία, έχει ήδη επενδύσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από το 2017 στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται.


Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί επενδύσεις ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), με στόχο την πλήρη προσαρμογή των αεροδρομίων στις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Επιπλέον, διαθέτει κάθε χρόνο περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση και βελτίωση των υποδομών.


Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των μεγάλων καθυστερήσεων και των ατελείωτων ουρών στα αεροδρόμια, η Fraport Greece παρουσίασε μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας, Γιώργος Βήλος, σε συνέντευξη Τύπου, ρομπότ, αυτόματες boarding gates και συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης πρόκειται να ενσωματωθούν στα ελληνικά αεροδρόμια.


Τα νέα αυτά συστήματα, σύμφωνα με τον κ. Βήλο, αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ταχύτητα εξυπηρέτησης των επιβατών, εξαλείφοντας τις καθυστερήσεις που συχνά προκαλούνται στις ουρές ελέγχου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fraport Greece σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις σε ορισμένα αεροδρόμια, τα οποία χρειάζονται επέκταση των υποδομών τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη επιβατική κίνηση. Οι λεπτομέρειες αυτών των επενδύσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.


Με αυτές τις σημαντικές επενδύσεις, η Fraport Greece θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός δικτύου αεροδρομίων υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει στους επιβάτες μια ταχύτερη, πιο αποτελεσματική και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

πηγή dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]