ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει την πρώτη δοκιμαστική προσλιμνίωση του υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes στην Παμβώτιδα



Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει την πρώτη δοκιμαστική προσλιμνίωση του υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes στη λίμνη Παμβώτιδα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών το όραμα μας για διασύνδεση της πόλης και του Νομού Ιωαννίνων με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς και μελλοντικά με γειτονικές χώρες γίνεται πραγματικότητα, ενώ σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν επίσημα και οι τακτικές πτήσεις.

Η παρουσία υδροπλάνων στη λίμνη Παμβώτιδα προσθέτει μια σημαντικότατη υπεραξία, καθώς με τη χρήση αυτού του νέου μεταφορικού μέσου θα παρέχεται στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής ένας πρωτοποριακός και άκρως ελκυστικός τρόπος μετακίνησης, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης από τον προορισμό μας. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ακόμα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν στην περιοχή μας, καθώς τα υδροπλάνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τουριστικές περιηγήσεις μικρής διάρκειας, όπου ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βλέπει το ανάγλυφο της περιοχής και τα σημαντικότερα αξιοθέατα με ολιγόλεπτες πτήσεις, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες λίμνες του εξωτερικού. 

Να υπενθυμίσουμε πως το 2004 ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα λειτουργίας υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή. Τα υδροπλάνα για πέντε χρόνια (από το 2004 έως και το 2009) πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα και το Brindisi της Ιταλίας. Όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν σαφή και ασφαλή δείγματα γραφής της αξιοπιστίας των υδροπλάνων, καθώς δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα ούτε από τις πτήσεις τους ούτε από την λειτουργία τους.

Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για τη χώρα μας μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή. Παράλληλα, συνιστούν ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον και συνυπάρχουν αρμονικά με πλοία, ιδιωτικά σκάφη, αλιευτικά κ.ά. 

Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστούμε για την υποστήριξη στην εκδήλωση υποδοχής του, το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° Ιωαννίνων, τις εταιρείες International Rent a Car, Δ.Π. Παπαϊωάννου και Γιολδάσης Αρτοποιήματα καθώς και τον DJ Xάρη Τσίτο.


ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]