" Κιβωτός του Κόσμου" ....Ηπείρου. Πώς είναι σήμερα η πιο απομακρυσμένη ΜΚΟ της Ελλάδας[video]

 


Η Πωγωνιανή είναι ένα μικρό ακριτικό χωριό της Ηπείρου με περίπου 60 μόνιμους κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Παρά το μέγεθος και την απομακρυσμένη του τοποθεσία, το χωριό αυτό κουβαλά μια μεγάλη παράδοση φιλοξενίας, ιδιαίτερα προς τα ορφανά και τα παιδιά που αναζητούσαν στέγη.


Τα τελευταία 11 χρόνια, η "Κιβωτός του Κόσμου" Ηπείρου, μια πρωτοποριακή μονάδα φροντίδας παιδιών, λειτουργεί σε αυτό το μικρό χωριουδάκι.


Τον Δεκέμβριο του 2013, ο ιδρυτής της κιβωτού πατήρ Αντώνιος, εγκαινίασε την πρότυπη αυτή μονάδα, προσφέροντας καταφύγιο σε παιδιά που το είχαν ανάγκη.


Σήμερα, σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που αφορά την οικονομική διαχείριση της ΜΚΟ, καθώς και τις κατηγορίες εναντίον του πατέρα Αντωνίου για ανάρμοστη συμπεριφορά, το Up Stories επισκέφθηκε τη μονάδα φιλοξενίας ανηλίκων στην Πωγωνιανή, προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. 


Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο , ακούστε όσους μίλησαν στην κάμερα και τα μικρόφωνα του Up Stories, και σχηματίστε τη δική σας άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]