Ιωάννινα:Αύριο το 1ο Local Taste of Ioannina στην πλατεία Γλυκήδων




Κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Local Taste of Ioannina το οποίο οργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 17:00, στη πλατεία Γλυκήδων, μπροστά στο Σουφαρί Σεράι, απηύθυναν σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, ο Nomad chef Ανδρέας Λαγός, ο chef, Ανδρέας Γεωργούλης και συνεργάτης της εκδήλωσης Ιωάννα Σωτηροπούλου.

Ο κ. Τάτσης τόνισε ότι σκοπός του «1ο Local Taste of Ioannina» είναι, η ανάδειξη των αγαπημένων γεύσεων και αρωμάτων της γιαννιώτικης κουζίνας, η οποία μεταξύ άλλων αποτελεί ξεχωριστό πυλώνα του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων και σημαντικό παράγοντα στην επιλογή προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών, και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο chef Ανδρέας Λαγός, ο οποίος έχει αναλάβει και την παρουσίαση της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησε το δήμο Ιωαννιτών για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία που ανέλαβε να διοργανώσει αυτή την γαστρονομική εκδήλωση, σημείωσε ότι τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής με όχημα τις πρώτες ύλες που παράγονται στον τόπο μας.

«Δίνω πολύ μεγάλη σημασία στα τοπικά προϊόντα γιατί πίσω απ’ αυτά υπάρχουν άνθρωποι που τα παράγουν. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε. Ότι η τοπική κουζίνα είναι ζωντανή», τόνισε ο κ. Λαγός.

Παράλληλα, επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και κατ’ επέκταση της τοπικής γαστρονομίας λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

«Για το λόγο αυτό όλοι οι φορείς πρέπει να υποστηρίξουν τον πρωτογενή τομέα ως ένα όχημα προώθησης της τοπικής ταυτότητας. Βλέπω ότι σιγά –σιγά αυτό γίνεται κατανοητό με δράσεις ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος», κατέληξε ο κ. Λαγός.

Τέλος, η κ. Σωτηροπούλου και ο κ. Γεωργούλης, κάλεσαν τον κόσμο στην εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν παρασκευές συνταγών της περιοχής, με παραδοσιακό αλλά και πιο σύγχρονο τρόπο, ενώ το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει εδέσματα από τις συνταγές που θα ετοιμάζονται μπροστά του. 

Να σημειωθεί τέλος, ότι την ενδιαφέρουσα εμπειρία αυτής της επίδειξης μαγειρικής τεχνοτροπίας, γευσιγνωσίας αλλά και οινογευσίας, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει και μία επιλεγμένη ομάδα φιλοξενούμενων «opinion makers» (δημοσιογράφων, bloggers, influencers κ.α.), που απευθύνονται σε τουριστικές αγορές, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί δωρεάν φυλλάδιο με τις συνταγές που παρουσιάστηκαν στο «1ο Local Taste of Ioannina»  

Πληροφορίες: localtasteofioannina@gmail.com

Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης δήμου Ιωαννιτών: 26510-37017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]