Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το «1ο Local Taste of Ioannina»




Η πλατεία Γλυκήδων, μπροστά στο ιστορικό Σουφαρί Σεράι, πλημμύρισε με γεύσεις και αρώματα από την πλούσια γαστρονομική παράδοση των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης «Local Taste of Ioannina», που διοργάνωσε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, τόσο κατοίκων όσο και επισκεπτών της πόλης, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αγαπημένες γεύσεις της γιαννιώτικης κουζίνας. Το ενδιαφέρον και η ενεργή συμμετοχή του κοινού ανέδειξαν τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας ως σημαντικού πυλώνα του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες της πόλης, υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου chef Ανδρέα Γεωργούλη, παρουσίασαν παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες εκδοχές τοπικών συνταγών. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις παρασκευές και να γευτεί τα νόστιμα εδέσματα που ετοιμάζονταν επί τόπου. Την παρουσίαση συντόνισε με μαεστρία ο γνωστός Nomad chef Ανδρέας Λαγός, ο οποίος με την εμπειρία και τη φιλοσοφία του στην προβολή της ελληνικής πρώτης ύλης, ανέδειξε τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Η εκδήλωση, πέρα από την ενεργή συμμετοχή του κοινού, προσέλκυσε επίσης μία επιλεγμένη ομάδα «opinion makers» από τον χώρο των δημοσιογράφων, bloggers και influencers, οι οποίοι με τη σειρά τους αναμένεται να μεταφέρουν αυτή τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε ευρύτερες τουριστικές αγορές, ενισχύοντας έτσι την προβολή των Ιωαννίνων ως γαστρονομικού προορισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε δωρεάν φυλλάδιο με τις συνταγές που παρουσιάστηκαν, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να τις δοκιμάσει στην κουζίνα του. Μάλιστα θα ακολουθήσει νέα εκτύπωση για να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτησή τους. Θα παραδοθούν σήμερα στο γραφείο τουρισμού για να τα παραλαμβάνουν όσοι δεν πρόλαβαν.

«Με την επιτυχία της πρώτης αυτής εκδήλωσης, το «Local Taste of Ioannina» στόχος είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως ένας σημαντικός θεσμός ανάδειξης της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας, που αναμένεται να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική τα επόμενα χρόνια», δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]