Στα 11.000 ευρώ έπεσε η αξία της ανθρώπινης ζωής. Απόφαση του Εφετείου Αγρινίου

 


Έξι χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα την 29χρονη Στεφανία Μουλαρά και τον 29χρονο Άκη Κάκο (14/10/2018) ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από ένα μακρόσυρτο σήριαλ αναβολών στο Μονομελές Εφετείο Αγρινίου η πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης.


Καταλογίζοντας την πλήρη ευθύνη στο δράστη που ρίχνοντας το αυτοκίνητο μέσα σε κανάλι προκάλεσε τον θάνατο των δυο επιβατών, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 5 μηνών εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα δίνοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.


Ο δράστης του διπλού φονικού παραμένει ελεύθερος, όπως ακριβώς έγινε από την πρώτη στιγμή.


Το γεγονός ότι δικάστηκε για κακούργημα (νόμος 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»), 


το γεγονός ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα,


το γεγονός ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ,


το γεγονός ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών,


το γεγονός ότι προκάλεσε δύο ανθρωποκτονίες,


ΟΛΑ ΑΥΤΑ (!) δεν στάθηκαν αρκετά για να οδηγηθεί έστω για μία ημέρα στη φυλακή.


Η αναγνώριση από την Πρόεδρο του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου (παρά την άρνηση της εισαγγελέως) οδήγησε στην ουσιαστική μείωση της ποινής και την έκανε μετατρέψιμη προς το κατώτερο δυνατό ποσό που μπορεί να επιβληθεί, τα 5 ευρώ την ημέρα.


Με 22.000 ευρώ εξαγοράζει τι; Την ποινή για την αφαίρεση δύο ζωών!


Στις 11.000 ευρώ το κομμάτι έπεσε λοιπόν η αξία της Ανθρώπινης Ζωής με την απόφαση του Εφετείου Αγρινίου.


Ένα χρόνο πριν το Εφετείο Χανίων είχε αποτιμήσει 12.500 ευρώ την αξία της Ζωής στη δίκη για το διπλό πάλι φονικό της Στέλλας Μούσχου και του Γιάννη Στρογγυλού.


Τότε ήταν πλημμέλημα, τώρα είναι κακούργημα, τότε ήταν τελεσίδικο τώρα είναι πρωτόδικο. Υπάρχει πάντα η ελπίδα στο 2ο βαθμό να πέσουν κι άλλο οι τιμές…


Μια κοινωνία σε διαρκή έκπτωση έχει τη δικαιοσύνη που τις αξίζει.


Μια δικαιοσύνη που επι τέσσερα (4) χρόνια πάσχιζε να μην ασκηθεί δίωξη στο δράστη για κακούργημα αλλά να παραπεμφθεί για πλημμέλημα. Και όταν τα σχέδια αυτά ματαιώθηκαν προέκυψε ο πρότερος έντιμος βίος: χωρίς άδεια οδήγησης και με χρήση ουσιών…


Οι οικογένειες της Στεφανίας και του Άκη, όλες οι οικογένειες που έχουν θύματα από δολοφόνους της ασφάλτου βιώνουν τον απόλυτο εξευτελισμό μ αυτή την απόφαση.


Πολιτεία και Δικαιοσύνη ακόμα μια φορά στο πλευρό των δραστών αντιμετωπίζουν τα θύματα όχι σαν ανθρώπους αλλά σαν άψυχα κομμάτια κρέας που τα βγάζουν σε διατίμηση.


Είναι προφανές το ισχυρό προτρεπτικό μήνυμα της απόφασης προς κάθε τραμπούκο της ασφάλτου: Κάντο και μη φοβάσαι τίποτα!


            Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα 


ΥΓ. Για ακόμα μια φορά επαναλήφθηκε η θλιβερή παράσταση: δράστης χωρίς άδεια οδήγησης να εμφανίζεται στο δικαστήριο έχοντας βγάλει άδεια στη συνέχεια και μετά την καταδίκη του σε βαθμό κακουργήματος για δύο ανθρωποκτονίες  να μην του αφαιρείται η άδεια. Ούτε αυτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]