Αρτινών Συνεργασία :14 μήνες και ακόμη να ξεκινήσουν τα έργα οδικής ασφάλειας σε Φιλοθέη και Κωστακιούς»



Η προηγούμενη δημοτική αρχή της παράταξης μας «Αρτινών Συνεργασία», αφού είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για δύο πολύ σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας, στην συνέχεια δημοπράτησε και υπέγραψε τις συμβάσεις με τους εργολάβους, στο τέλος του καλοκαιριού του 2023. Συγκεκριμένα για τα έργα του κυκλικού κόμβου στην Φιλοθέη και τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις επί της επαρχιακής οδού εντός των Κωστακιών. Μέχρι τώρα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις, ακόμη και σε συνεδρίαση της Λογοδοσίας, χωρίς όμως να λαμβάνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων αυτών. Ο Δήμαρχος κ.Σιαφάκας που είναι και αντιδήμαρχος τεχνικών έργων (!!), ενδεχομένως να μην δίνει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν αυτά τα σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας, λόγω των προεκλογικών του υποσχέσεων, ότι εάν εκλεγεί δεν θα υλοποιήσει το έργο των Κωστακιών!

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αρταίων, εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου εντός οικισμών του Δήμου Αρταίων, τα οποία είναι τα εξής:

1. «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη Φιλοθέη Άρτας», με προϋπολογισμό 2.120.000 €. 

2. «Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο εντός οικισμού τμήμα της Επαρχιακής Οδού Άρτας – Κωστακιών» με προϋπολογισμό 1.255.000 €. 



Η παράταξη μας «Αρτινών Συνεργασία» εκφράζει την ανησυχία της, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικών έργων οδικής ασφάλειας σε Φιλοθέη και Κωστακιούς, 14 μήνες μετά από την υπογραφή της σύμβασης,  μιας και  τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρις τις 31/12/2025.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]