Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ:15 πανελλήνια βραβεία για την παράσταση Black Birthday !


 Με πολλαπλές και σημαντικές διακρίσεις έκλεισε η λαμπρή φεστιβαλική πορεία της παράστασης Black Birthday της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ. Η σπαρταριστή μαύρη που σκηνοθέτησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας, Δημήτρης Κατσάνος πήρε στην κυριολεξία «τους δρόμους» αφού συμμετείχε σε πέντε διαγωνιστικά φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου και σάρωσε τα βραβεία επιστρέφοντας με 15 βραβεία στις αποσκευές της.

Συγκεκριμένα, το Black Birthday συμμετείχε στα πανελλήνια φεστιβάλ Θεάτρου:

Καρδίτσας, Μάρτιος

Δήμου Μονεμβασιάς, Ιούλιος

Κορίνθου, Αύγουστος

Διστόμου, Αύγουστος

Σπερχειάδας-Μακρακώμης, Οκτώβριος 


Ο απολογισμός των παραπάνω συμμετοχών ήταν 15 συνολικά βραβεία μεταξύ των οποίων: Α’ ανδρικού ρόλου και για τους δύο ηθοποιούς της παράστασης σε τρία μάλιστα φεστιβάλ, Β’ καλύτερης παράστασης, αγαπημένου ηθοποιού για τον Γιάννη Χουλιάρα, Α’ Βραβείο κοινού, πρωτότυπης παράστασης, Β’ βραβείο κοινού, Β’ Εικαστικού συνόλου, πρωτότυπου έργου, Γ’ Καλύτερης παράστασης και Μουσικής επιμέλειας.


Πέρα όμως από τα διαγωνιστικά φεστιβάλ το Black Birthday, εκπροσώπησε την Ήπειρο στο THEES Art Festival που πραγματοποιήθηκε στην Σίφνο στα τέλη του Σεπτέμβρη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, ένα πολυθεματικό, διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ το οποίο είχε σαν σκοπό να ενώσει καλλιτεχνικά τη νησιωτική με την ηπειρωτική Ελλάδα, περιλάμβανε μεταξύ άλλων: Θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, Video art, εικαστικές εκθέσεις, χορό, αφηγηματικές δράσεις, εργαστήρια χειροτεχνίας κ.α 

Το Black Birthday που έγραψε ο Κώστας Σταύρου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2023 σε πανελλήνια πρώτη από τη ΣΥΝΘΕΣΗ στα Ιωάννινα με μέρος των εσόδων της να διατίθεται για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων. Στη συνέχεια η παράσταση περιόδευσε με τεράστια επιτυχία σε Άρτα, Θεσπρωτικό, Παραμυθιά, Ζίτσα και κοινότητες και δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Δωδώνης, Ζίτσας, Ζηρού, Πωγωνίου και Ιωαννιτών. Το Μάρτιο του 2024 παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά στα Ιωάννινα με όλα τα έσοδα να διατίθενται στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συμμετείχαν ο Γιάννης Χουλιάρας και ο Δημήτρης Κατσάνος.

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ:

εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον συγγραφέα Κώστα Σταύρου, στο κοινό όλων των περιοχών για την αγάπη και το χειροκρότημα του, στους εθελοντές όλων των διοργανώσεων, στις οργανωτικές και κριτικές επιτροπές των φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου. 

Συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτές τις καλλιτεχνικές συναντήσεις αφού το Θέατρο είναι δημιουργική διαδικασία και ανταλλαγή καλλιτεχνικών ιδεών και όχι ανταγωνιστική διαδικασία.

Εύχεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό Θέατρο καλές παραστάσεις και πάντα επιτυχίες.

Τέλος, ανακοινώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση για το σχεδιασμό, τη διοργάνωση και καθιέρωση ενός σημαντικού καλλιτεχνικού φεστιβάλ στην περιοχή των Ιωαννίνων το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να έρθει σε επαφή με την καλλιτεχνική δραστηριότητα ομάδων και φορέων όλης της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]