16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος /Ιωάννινα 10-12 Οκτωβρίου

 



10 – 12 Οκτωβρίου 2024, Ξενοδοχείο Epirus Palace Ιωάννινα

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε, πως στα Ιωάννινα, από 10 Οκτωβρίου έως και 12 Οκτωβρίου 2024, θα διεξαχθούν οι εργασίες του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Την ευθύνη της διοργάνωσης του συνεδρίου  έχουν η Χειρουργική  Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Ε’ Χειρουργική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Η ασφαλής και αποτελεσματική αντιμετώπιση  των χειρουργικών παθήσεων απαιτεί συνεχή ενημέρωση, τόσο για τις σύγχρονες διαδικασίες  διάγνωσης, όσο και αντιμετώπισής τους. 

Στα πλαίσια ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου και εξελισσόμενου επιστημονικού περιβάλλοντος και της αδήριτης ανάγκης συνεχούς μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, το Δ.Σ. της Χ.Ε.Β.Ε., συνεχίζοντας   την «παράδοση» διεξαγωγής των συνεδρίων της περιοδικά σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος, επέλεξε ως τόπο διεξαγωγής του 16ου Συνεδρίου της τα Ιωάννινα, αναθέτοντας την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσής του στους κ. Μιχαήλ Μήτση, Καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Κωνσταντίνο Μπαλλά, Καθηγητή Χειρουργικής του Α.Π.Θ.


Πέραν της συμμετοχής μεγάλου αριθμού ιατρών και  επιστημόνων της ελληνικής χειρουργικής κοινότητας, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, με χαρά σας ενημερώνουμε, πως στο συνέδριό μας θα συμμετάσχουν και συνάδελφοι από χώρες του εξωτερικού, με σημαντικότατη αναγνώριση, όπως ο κ. Stefano Rausei, Professor in General Surgery, Varese, Italy και ο κ. Warusavitarne Janindra,  Consultant Colorectal Surgeon, St Mark's Hospital , Harrow, United Kingdom. 


Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024, με διοργάνωση νοσηλευτικού forum (Αίθουσα Α) και παράλληλη δραστηριότητα εκπαιδευτικού σεμιναρίου νευροδιέγερσης στη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα και ζωντανή αναμετάδοση από το χειρουργείο του Π.Γ.Ν.Ι. τοποθέτησης ηλεκτροδίου συνεχούς νευροδιέγερσης με εικονική πραγματικότητα και χρήση μάσκας VR (Αίθουσα Β). 


 

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σε 4 παράλληλες αίθουσες, με διοργάνωση στρογγυλών τραπεζιών σύγχρονης θεματολογίας (Αίθουσες Α και Β) με περισσότερους από 130 προσκεκλημένους ομιλητές και ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών (Αίθουσες Γ και Δ). Την ίδια ημέρα (Παρασκευή, 11/10) και ώρα 20.15, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης με την παρουσία αρχών της πόλης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με προσκεκλημένη ομιλία του δημοσιογράφου κ. Φιλήμωνα Καραμήτσου, με τίτλο: «Το ύστατο καθήκον. Ο βομβαρδισμός του στρατιωτικού νοσοκομείου Ιωαννίνων το 1941», ως εκδήλωση μνήμης του ηρωισμού και του αισθήματος αυτοθυσίας των υγειονομικών συναδέλφων μας των χρόνων εκείνων.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχισθούν το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024, με τρόπο ανάλογο της προηγούμενης ημέρας  και θα ολοκληρωθούν περί την ώρα 19.00.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δούνε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου, όπως και κάθε άλλη πληροφορία στην ιστοσελίδα: www.16xebecongress2024.gr


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Οργανωτικό Συντονιστικό Γραφείο:


ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ/CONFERRE SA

Τηλέφωνο: +30 26510 68610

E-mail: info@conferre.gr

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.16xebecongress2024.gr


Συνέντευξη Τύπου: Ο πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Χρήστος  Παπαβασιλείου, Διευθυντής του Χειρουργικού Τμήματος του Γ.Ν. Παπαγεωργίου & οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μιχαήλ Χ. Μήτσης, Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & κ. Κωνσταντίνος Μπαλλάς, Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ, Διευθυντής Ε’ Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ., θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο Epirus Palace. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]