17 χρόνια ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ/Υποστήριξη σε 2014 εξαρτημένα άτομα


 Στις 27.09.2024 γιορτάσαμε τα γενέθλια του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητας κλείνοντας δεκαεπτά  (17) χρόνια παρουσίασης στα Ιωάννινα και όχι μόνο.

Γιορτάσαμε τα γενέθλια με τα μέλη μας τους γονείς και το προσωπικό μαζί με τον Σύλλογο Ρεμπετόφιλων  Ιωαννίνων σε μια συγκινητική εκδήλωση μιας πορείας και προσπάθειας με δέσμευση, αλληλοβοήθεια, νοιάξιμο, φροντίδα, και αγάπη. Με αξίες την εντιμότητα, αλληλοσεβασμό, ειλικρίνεια, κοινωνική συνείδηση και  εν συναίσθηση. Στις ομάδες καλλιεργείται η αλληλεγγύη/συλλογικότητα μεταξύ των μελών αλλά και η ανάληψη υπευθυνότητας από την πλευρά των θεραπευόμενων. Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σαν ομάδα προχωρήσαμε  μαζί με την κοινωνία, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς , την τοπική αυτοδιοίκηση τα ΜΜΕ.

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δημιούργησε μονάδες, αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια πολύ γρήγορα αφουγκράζοντας τις ανάγκες την κοινωνίας, με μονάδες στην Περιφέρεια Ηπείρου  Δυτικής Μακεδονίας και  Ιονίων Νήσων, για την πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη από τις παράνομες και νόμιμες εξαρτήσεις (αλκοόλ, τζόγο, διαδίκτυο),  μονάδες συμβουλευτικής κρατουμένων χρηστών στα Καταστήματα Κράτησης στο Σταυράκι Ιωαννίνων και στην Κέρκυρα. Επίσης συνέβαλε αποφασιστικά και πρωτοστάτησε μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στην δημιουργία του Detox (Σωματική Αποτοξίνωση) στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το 2018 υπογράφοντας το μνημόνιο συνεργασίας  μεταξύ ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ και την Ψυχιατρική κλινική παρέχοντας τεχνογνωσία, εμπειρία με την καθημερινή παρουσία στελεχών του.

Έτσι το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ έχει ευρύτερη αποδοχή και απολαμβάνει εμπιστοσύνη έχοντας βαθιές ρίζες στην κοινότητα. Στα δεκαεπτά (17) χρόνια το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ υποστήριξε 2014 άτομα εξαρτημένα και 2772 γονείς, αδέρφια, συντρόφους εξαρτημένων. Τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχει την ευθύνη υλοποίησης και εποπτείας σε επτά (7) πράξεις ΕΣΠΑ στις Περιφέρεις Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων. Οι τρείς Κινητές Μονάδες αντίστοιχα στις Περιφέρειες απευθύνθηκαν για ενημέρωση σε σχέση με τις εξαρτήσεις σε 20.140 άτομα.  Τέλος το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξη τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση τους εξής:

Σύλλογος Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων

Ζαχαροπλαστεία Μάντζιος

Άνθη-Φυτά Παπαχρήστου «Ανθοποιήματα»

Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ

Παγοποιείο Πανταζής

Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ


Γιατί …………………. Όλοι μαζί μπορούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]