Δήμος Αρταίων: Ψηφιοποιούνται 20.000 άδειες δόμησης



 Σημαντική πρόοδος με οφέλη για τους πολίτες

Η ψηφιοποίηση των αδειών δόμησης της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αρταίων έχει ξεκινήσει και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς με το προσωπικό να υποστηρίζει ενεργά  την εταιρεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) η οποία υλοποιεί το έργο.

 Η διαδικασία περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση, καταχώρηση και γεωκωδικοποίηση των φακέλων αδειών δόμησης που διατηρούνται στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμη-σης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Στόχος είναι η προστασία των έντυπων αρχείων από φθορά και η διευκόλυνση της πρόσβασης στα δεδομένα, καθώς ο μεγάλος όγκος τους δυσχεραίνει την αναζήτηση από τους πολίτες.

Η διαδικασία περιλαμβάνει σάρωση αδειών, τοπογραφικών διαγραμμάτων και άλλων σχετικών εγγράφων, καθώς και γεωαναφορά των αδειών δόμησης. Οι εργασίες πραγ-ματοποιούνται στο Δημοτικό Κατάστημα της Ανέζας, όπου τα έγγραφα επεξεργάζο-νται. Ο ρυθμός ψηφιοποίησης ανέρχεται σε 600 φακέλους εβδομαδιαίως, με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού. Πρόκειται να ψηφιοποιηθούν περίπου 20.000 άδειες της Πο-λεοδομίας του Δήμου αλλά και της πρώην Νομαρχίας, από το 1960 έως και σήμερα.

Η τακτική παρακολούθηση της προόδου και η άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημά-των συμβάλλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας. Η χρήση σύγχρονων τεχνολογι-κών μέσων έχει βελτιώσει την αποδοτικότητα, επιτρέποντας ταχύτερη ολοκλήρωση. 

Με την ολοκλήρωσή του, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ψηφιοποιη-μένα αρχεία μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet, ενώ τα φυσι-κά αρχεία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο στο Δημαρχείο. Το έργο θα αποσυμφορή-σει τις υπηρεσίες του Δήμου, μειώνοντας την ταλαιπωρία για τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]