28η Οκτωβρίου : Ο Καιρός Τελικά Θα Είναι Απλά... Πολύ Καλός !

 


28η Οκτωβρίου : Ο Καιρός Τελικά Θα Είναι Απλά... Πολύ Καλός !

Γράφει ο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στο facebook :

"Και τι δεν γράφτηκε / ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες για τον καιρό του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου ! 

Έγινε λόγος για ισχυρούς αντικυκλώνες που θα «σκεπάσουν» τη χώρα, για «έντονα χιόνια» που πλησιάζουν, για βροχές και καταιγίδες που θα «σαρώσουν» από τα δυτικά στα ανατολικά, για κρύο και «χειμωνιάτικες συνθήκες», για «Jet Streams» και άλλα "επιστημονικά" φαινόμενα που αναλύθηκαν όσο δεν πάει και που τελικά, για άλλη μια φορά, προκάλεσαν σύγχυση. Μέχρι που γράφτηκε ότι οι παρελάσεις είναι στον αέρα λόγω σφοδρής κακοκαιρίας. 

Στ' αλήθεια, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή από ό,τι εκτενώς παρουσιάστηκε με δεκάδες επιστημονικούς και "επιστημονικούς" όρους και με αναλύσεις που θύμιζαν εξετάσεις Φυσικής στο 4ο έτος του Πανεπιστημίου ή ακόμα και Έκθεση Γ' Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις (επι Δεσμών). 

Ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου θα είναι απλά... πολύ καλός ! 

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 22-24°C στα βόρεια και στους 24-26°C στα κεντρικά και νότια της χώρας, με κυρίαρχη την ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Μετά το μεσημέρι αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ και θα επικρατεί μια σχετική ψυχρούλα νωρίς το πρωί ή και αργά το βράδυ. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, νωρίς το πρωί, θα επικρατεί και σχετικό κρύο.

Όσο για τα σενάρια περί σφοδρού χιονιά και δριμύ ψύχους από την επομένη της 28ης Οκτωβρίου, αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Πιο πιθανό είναι να κάνω λάθος στο αποτέλεσμα της πρόσθεσης «2+3», κι ας είμαι και Μαθηματικός, παρά να χιονίσει την 1η η την 2η μέρα του Νοέμβρη.

Ας απολαύσουμε τις παρελάσεις και το τριήμερο, με τον καιρό να είναι σίγουρα ευνοϊκός και χωρίς εκπλήξεις !"

(Η εικόνα είναι χιουμοριστική και παρουσιάζει μια παράδοξη σκηνή, όπου άνθρωποι με μαγιό κάθονται ήρεμα σε τραπεζάκια, πίνοντας τον χυμό τους, ενώ στο φόντο μαίνεται μια καταιγίδα με ανέμους, χιόνια και κεραυνούς. Όπως και ο συνδυασμός των προγνώσεων που είδαμε τις τελευταίες ημέρες...)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]