Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 




Ψηλά οι γαλανόλευκες στις καρδιές και στα σπιτικά μας, ζήτω το «ΟΧΙ» των Ελλήνων!


Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα, χρόνια πολλά στον τόπο μας και στο Δήμο μας όπου σήμερα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, όλοι μαζί ενωμένοι τιμούμε και πανηγυρίζουμε την Εθνική μας Επέτειο του «ΟΧΙ» των Ελλήνων. 


Τη διαχρονική ελληνική ψυχή του «ΟΧΙ» σε κάθε ολοκληρωτισμό και κατακτητή κατά της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας, που πάλι ακούστηκε βροντερά και με ηρωισμό στην πρώτη γραμμή του θρυλικού «αέρα» των ευζώνων μας.


 Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων που άστραψε και βρόντηξε, σε συνέχεια της απάντησης  «Λοιπόν έχουμε πόλεμο» στο Ιταλικό τελεσίγραφο παράδοσης της Ελλάδας, έγινε καθήκον και προσταγή των όλων! 


Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτικής συνείδησης και έχοντας στην πρώτη γραμμή τα παιδιά και μαθητές του τόπου μας να παρελαύνουν υπερήφανα κρατώντας ψηλά τη Γαλανόλευκη με το Σταυρό, αποτίουμε  φόρο τιμής σε εκείνους που μετουσίωσαν το “Όχι” σε πράξεις στο πεδίο της μάχης και έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους. 


Ένα «ΟΧΙ» άσβηστο γεμάτο φως από τον ήλιο της Ελλάδας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας, απέναντι σε κάθε εκφραστή ολοκληρωτισμού και αναθεωρητισμού, απέναντι σε κάθε εφήμερο, ακραίο και επικίνδυνο λαϊκιστή υμνητή των ολοκαυτωμάτων και της απάνθρωπης μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού. 

 

Εμείς σήμερα αδιαπραγμάτευτα ζούμε και πορευόμαστε με το  «ΝΑΙ» στην ελευθερία, στην προσφορά στην πατρίδα, στην πρόοδο και στην συνεργασία των εθνών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης. 


Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και γιορτής και αποτελεί την περίτρανη απόδειξη πως ένα αναλογικά μικρό κράτος, μα με μεγάλη θέληση έθνος για ελευθερία και ανεξαρτησία, μπορεί να πετύχει με πίστη, αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση κάθε νίκη και να αντισταθεί σε κάθε επίδοξο κατακτητή.


Ας προσφέρουμε με σεβασμό όπως αρμόζει τον ύψιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με αυτοθυσία και ηρωισμό προσφέροντας για την ελευθερία της πατρίδας μας σώμα και ψυχή, διδάσκοντάς μας πίστη και αφοσίωση σε ιδανικά, παρακαταθήκες και διαχρονικές αξίες του έθνους μας.


Πάντα ψηλά, υπερήφανα και αδιαπραγμάτευτα οι γαλανόλευκες στις καρδιές μας και στα σπιτικά μας, ζήτω το «ΟΧΙ» των Ελλήνων!

Χρόνια πολλά σε όλους !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]