Δήμος Αρταίων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας στη 22η Λαμπαδηδρομία




«Σε μια γιορτή για τη ζωή περπατήσαμε και διαδώσαμε το μήνυμα – Δίνω ΑΙΜΑ, δίνω ΖΩΗ»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 22η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αρταίων, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και την ενίσχυση της συμμετοχής νέων αιμοδοτών.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από την πλατεία Σκουφά και διήλθε από σημαντικά σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι δρομείς, κρατώντας τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ολοκλήρωσαν τη διαδρομή στην είσοδο του Κάστρου της πόλης ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης, όπου τους υποδέχθηκαν πολίτες, εθελοντές και εκπρόσωποι φορέων σε μια ανοιχτή γιορτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, την Ελληνική Αστυνομία και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής με το σημαντικό μήνυμα της προσφοράς αίματος. Η διαδρομή όχι μόνο προώθησε την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά ανέδειξε και την ομορφιά της Άρτας, δημιουργώντας έναν ισχυρό συμβολισμό που συνδέει την ιστορία με το παρόν και το μέλλον.


Η Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αγγέλα στη δήλωσή της για τη δράση ανέφερε:

«Η 2η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία που ενώνει τους πολίτες γύρω από το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εθελοντική αιμοδοσία είναι απαραίτητη και η συμμετοχή όλων μας μπορεί να σώσει ζωές. Και ας μην ξεχνάμε: Τα φάρμακα μπορούμε ανα πάσα στιγμή να τα προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Οι ασθενείς που χρειάζονται το αίμα περιμένουν από εμάς».

 Συνεχίζοντας με λόγια γεμάτα ευαισθησία και ανθρωπιά, πρόσθεσε:

«Το αίμα δεν είναι κάτι που μπορούμε να παράγουμε. Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας και κάθε σταγόνα είναι μια ευκαιρία για ζωή. Η αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη προσφοράς, είναι μια πράξη αγάπης. Η λαμπαδηδρομία είναι η φλόγα της ζωής που περνά από χέρι σε χέρι. Ας γίνουμε όλοι κομμάτι αυτής της αλυσίδας που προσφέρει ελπίδα και ζωή».



Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς. Η ιστορική διαδρομή από την πλατεία Σκουφά έως το Κάστρο, συμβολίζει την κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο ζωή και ελπίδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]