ΙΩΑΝΝΙΝΑ:LIVE Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ |ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ!

Νέα φωτοβολταϊκά 351 MW: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τις εγκαταστάσεις – Τι προβληματίζει τους αρμόδιους φορείς


 Εγκαταστάθηκαν νέα φωτοβολταϊκά 351 MW στο δίκτυο της χώρας τον Αύγουστο, σύμφωνα με το νεότερο δελτίο του ΔΑΠΕΕΠ. Τον Ιούλιο είχαν εγκατασταθεί 337 MW φωτοβολταϊκά  και τον Ιούνιο 70 MW.

Πάντως  όπως όλα δείχνουν ο ρυθμός εγκατάστασης στα φωτοβολταϊκά είναι πιο έντονος σε σχέση με αυτό των υπόλοιπων Ανανεώσιμων τεχνολογιών και αυτό προβληματίζει πολλούς αρμόδιους φορείς και ειδικούς. Ωστόσο οι εγκαταστάσεις των αιολικών κινούνται με χαμηλότερο ρυθμό φέτος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως στην Ελλάδα θα υπάρξει μια μονοκαλλιέργεια φωτοβολταϊκών.


Οι συνέπειες

Τα φωτοβολταϊκά έχουν συγκεκριμένο προφίλ παραγωγής με κάποια χαρακτηριστικά, ενώ ένα πλήρες σύγχρονο σύστημα χρειάζεται και ποσότητες αιολικών προκειμένου να λειτουργήσει αποδοτικά. Επίσης ένα άλλο προβληματικό στοιχείο είναι πως οι διαβόητες περικοπές φτάνουν στα ύψη τις μεσημεριανές ώρες διότι η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια ξεπερνά την κατανάλωση.  Σημειώνεται δε πως βουλευτές και τοπικοί φορείς έχουν θέσει το θέμα της δέσμευσης γης υψηλής παραγωγικότητας από τα φωτοβολταϊκά στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.



Ωστόσο από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει  πως οι εκτάσεις αυτές που καταλαμβάνουν τα φωτοβολταϊκά είναι ένα πολύ μικρό κλάσμα σε σχέση με την απώλεια καλλιεργήσιμων εκτάσεων που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία. Συνεπώς αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα συμπληρώνει.  Αξιοσημείωτο είναι δε πως, στον αδειοδοτικό κύκλο Οκτωβρίου της ΡΑΑΕΥ υποβλήθηκαν αιτήματα για 165 έργα, από τα οποία 30 φωτοβολταϊκά, 69 αιολικά, 62 μικρά υδροηλεκτρικά, 3 έργα βιομάζας και 1 ΣΗΘΥΑ.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]