Ιωάννινα:Αντάλλαζαν πλαστά δολάρια Η.Π.Α. με ευρώ |Κατασχέθηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα αξίας 7.100 δολαρίων |Στις 22.000 ευρώ το παράνομο όφελος


Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο μέλη εγκληματικής ομάδας, που έθετε σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα 

Αντάλλαζαν πλαστά δολάρια Η.Π.Α. με ευρώ 

Κατασχέθηκαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα συνολικής ονομαστικής αξίας 7.100 δολαρίων 

Στις 22.000 ευρώ περίπου ανέρχεται το παράνομο όφελος που αποκόμισαν 

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2024) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο άτομα,   71χρονος ημεδαπός και  58χρονη  ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» και «κυκλοφορίας πλαστών νομισμάτων».   

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου έτους, είχαν συστήσει με τρίτο, άγνωστο συνεργό τους εγκληματική ομάδα, από τον οποίο προμηθεύονταν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 100 δολαρίων Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 

Στη συνέχεια, οι δυο τους, αντάλλαζαν αυτά με ευρώ, σε τραπεζικά καταστήματα ή σε κοινό ανταλλακτήριο στη Θεσσαλονίκη, με βάση την ισχύουσα κάθε φορά ισοτιμία των δύο νομισμάτων. 

Ενεργώντας με τον παραπάνω τρόπο, διακριβώθηκε ότι είχαν ανταλλάξει συνολικά -245- παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, συνολικής ονομαστικής αξίας -24.500- δολαρίων, αποκομίζοντας συνολικά -21.970- ευρώ. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 71 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, ως προερχόμενο από την εγκληματική τους δράση. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]