[Ελλάδα]Ποιος δήμος έκανε 76% αύξηση στα δημοτικά τέλη του 2025


 «Έσπασε τα κοντέρ» ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς αποφάσισε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού 76% για τις επαγγελματικές χρήσεις και 24% στις κατοικίες.


Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, είπε ότι «Η παράλειψη της εκ του νόμου προβλεπόμενης ετήσιας υποχρέωσης καθορισμού του δημοτικών τελών, οδήγησε στη σημερινή ανάγκη σωρευτικής αναπροσαρμογής. Το αποτέλεσμα ήταν τα υφιστάμενα ανταποδοτικά τέλη να έρχονται από το μακρινό 2007 για τη Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων, και από το 1999 για τις επτά άλλες δημοτικές ενότητες (της υπαίθρου). Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αυξήθηκαν όλα τα κόστη της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ εκτοξεύθηκαν με τη μεταφορά τους στα εργοστάσια των Ιωαννίνων και της Κοζάνης, δημιουργώντας ένα ετήσιο έλλειμμα της τάξης των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ».


Ανέφερε επίσης ότι «αποτέλεσμα της ασφυκτικής αυτής κατάστασης ήταν όλα τα τακτικά έσοδα του Δήμου να πηγαίνουν στη «μαύρη τρύπα των σκουπιδιών» και να μην υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι ούτε για τις ελάχιστες ανάγκες του Δήμου στους τομείς της καθημερινότητας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πολιτισμού».


Η νέα τιμολόγηση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, προβλέπει δυνατότητα έκπτωσης από 50% έως και πλήρη απαλλαγή από τα τέλη.


Μείωση θα δουν και τα πολιτιστικά πνευματικά και κοινωνικά ιδρύματα, που μέχρι σήμερα επιβαρύνονταν με το επαγγελματικό τιμολόγιο.


epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]