Τελετές παράδοσης Audio Book στα άτομα με μερική ή ολική τύφλωση

 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) διοργάνωσε δύο τιμητικές εκδηλώσεις στην κεντρική υπηρεσία του στην Αθήνα αλλά και στο παράρτημά του στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη δωρεά στις βιβλιοθήκες του πολλών από τα Audio Book που έχει εκδώσει ο σύμβουλος πολιτισμικής διαχείρισης και συγγραφέας, Ηλίας Μπουντούρης (https://iliasbountouris.com/).  

Η συγκινητική δωρεά πραγματοποιήθηκε από αρκετούς ιδιώτες - Αθηναίους, Θεσσαλονικείς, Κερκυραίους και Ιωαννίτες.



Την εκδήλωση στο αμφιθέατρο της κεντρικής υπηρεσίας συντόνισε η διοικήτρια και πρόεδρος του ΔΣ του Κ.Ε.Α.Τ., κ. Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, ενώ στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης η υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, κ. Δήμητρα Ζούμα, οι οποίες ανέπτυξαν την πολυετή προσφορά του κ. Μπουντούρη στον πολιτισμό και ευχαρίστησαν τους χορηγούς. Την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχις Παιδείας, κ. Έρρικα Πρεζεράκου.


Οι ιδιώτες χορηγοί πρόσφεραν τα Audio Βοοk (Ηχητικά Βιβλία) της σειράς «Ελληνικά Ξεχασμένα Επαγγέλματα» και της σειράς «Μικρά Οδοιπορικά».

Η πρώτη σειρά περιλαμβάνει 30 μικρές ιστορίες, κάθε μία από τις οποίες έχει ως ήρωα έναν παλιό επαγγελματία· τις ιστορίες έχουν αφηγηθεί γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ συνοδεύονται από ήχους της εποχής, ατάκες από παλιές ελληνικές ταινίες και κατάλληλα προσαρμοσμένες μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταμάτη Κραουνάκη και του Στέφανου Βαρελά, που ευγενικά έχουν παραχωρηθεί στον συγγραφέα.

Η δεύτερη σειρά περιλαμβάνει 6 ηχητικές περιηγήσεις σε διάφορες περιοχές, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο τοπικό πολιτισμό της Ελλάδας, καθώς  και μια ηχητική περιήγηση στην εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αφηγούμενες από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον ποιητή, Γαβρίλη Ιστικόπουλο. Όλες συνοδεύονται από ήχους και κατάλληλα προσαρμοσμένες μουσικές.



Τα Audio Book πρόκειται να αξιοποιηθούν ως εργαλείο για την εκπαίδευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.



Ο συγγραφέας, που έδωσε το «παρών» και στις δύο εκδηλώσεις, δήλωσε αμέσως μετά στην ΕΡΤ:

«Νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση. Ευχαριστώ τους ωφελούμενους του ΚΕΑΤ – τα άτομα με δυσκολία στην όραση, παιδιά και ενήλικες, που αγκάλιασαν τα ηχητικά βιβλία μου και με τις ερωτήσεις που μου έκαναν επιβεβαίωσαν το αναπτυγμένο διανοητικό τους επίπεδο και επιβράβευσαν την πρωτοβουλία των χορηγών. Ευχαριστώ θερμά και τους δωρητές, οι οποίοι ικανοποίησαν μέρος της ανάγκης για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση των ατόμων με μερική ή ολική τύφλωση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]