Ιωάννινα /Για την Πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 


Για την Πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Οι εκατοντάδες συμμετοχές στην Πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών, στο κατάμεστο Καμπέρειο Θέατρο εχθές στα Γιάννενα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δικαιώνει την επιλογή του ΚΚΕ να συζητά ανοιχτά με εκατοντάδες τίμιους συνδικαλιστές σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. 


Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε το νήμα που ενώνει τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενες στο «Market in» στα Γιάννενα, τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις του Αρτινού λαού για την δικαίωση της οικογένειας του αδικοχαμένου Χρήστου Ζορμπά, την απαίτηση όλων των Πρεβεζιάνων ενάντια στην απαξίωση του νοσοκομείου της πόλης, τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των Λευκαδιτών για νερό δημόσιο αγαθό, τις αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την περιοχή και τόσες άλλες εστίες αντίστασης. Αυτό το νήμα που ενώνει όλους αυτούς τους αγώνες κάθε εργατικού σωματείου, αγροτικού συλλόγου, ένωσης επαγγελματιών και επιστημόνων, των φοιτητικών συλλόγων, μέχρι τον πολιτιστικό σύλλογο σε κάθε γειτονιά, είναι η αγωνιά για το «δίκιο των πολλών, ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων». 



H σύσκεψη επιβεβαιώνει τη δυνατότητα να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, μια γνησία εργατική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των συμπολιτευόμενων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Προϋπόθεση σε αυτή την κατεύθυνση είναι να μετρηθούν βήματα στην οργάνωση όσων ακόμη στέκουν ανοργάνωτοι, απόμακροι στο λαϊκό κίνημα, εκφράζουν δυσπιστία, μένουν σιωπηλοί, στο ερώτημα αν μπορούμε να αναμετρηθούμε με τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Η ένταξη στον αγώνα όλων αυτών, μπορεί να απογειώσει ένα κίνημα αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο, πόλη και χωριό, και να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα παλεύοντας ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της εμπλοκής της Ελλάδας στα πολεμικά σφαγεία. 


Το ΚΚΕ παίρνει την ευθύνη να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός πανελλαδικού κινήματος που διεκδικώντας τα άμεσα, τα καθημερινά του προβλήματα, θα κατανοεί την ανάγκη να συγκρουστεί με την καρδιά του προβλήματος. Θα κατανοεί την ανάγκη να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα, να τελειώνουμε με το κράτος των καπιταλιστών. 


Καλούμε όλους και όλες τώρα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη ενός ορμητικού απεργιακού αγώνα, από τα λιμάνια, την εκπαίδευση, τα ξενοδοχεία, την εστίαση και τις κατασκευές τις επόμενες μέρες, με κορύφωση τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 του Νοέμβρη. Τώρα όλοι στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]