Ασύλληπτο το ποσό που έχει κοστίσει η θεραπεία του Μίκαελ Σουμάχερ – Η μέθοδος με τα βλαστοκύτταρα που «δεν κάνει θαύματα»


 Η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Σχεδόν 11 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που άλλαξε για πάντα τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο θρυλικός οδηγός της Formula 1 είχε ένα ατύχημα την ώρα που έκανε σκι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.


Έκτοτε, παραμένει άγνωστη η κατάσταση της υγείας, αφού η οικογένειά του προτιμά τη σιωπή. Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει για το πού βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά τι θεραπεία λαμβάνει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η οικογένεια του θρυλικού οδηγού της Formula 1 έχει ξοδέψει άνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψή του. Άλλωστε, αν λάβουμε υπόψιν ότι ο Σουμάχερ χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι χρειάζεται 24ωρη φροντίδα.

Μία από τις σημαντικότερες θεραπείες που λαμβάνει ο Σουμάχερ είναι με βλαστοκύτταρα και πραγματοποιείται από τον Γάλλο καρδιολόγο Φιλίπ Μενάς. Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα περιλαμβάνει τη μεταφορά κυττάρων από την καρδιά ή τον μυελό των οστών του θρυλικού οδηγού σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τον κατεστραμμένο ιστό.


Ο θεράπων ιατρός του Σουμάχερ, Φιλίπ Μενάς τόνισε ότι ενώ αυτές οι θεραπείες προσφέρουν ελπίδα, δεν μπορεί να κάνει «θαύματα» και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι διεξήγαγε πειράματα στον θρυλικό οδηγό. Οι θεραπείες του Σουμάχερ είναι τόσο κοστοβόρες, που η σύζυγός του Κορίνα έπρεπε να πουλήσει τη συλλογή ρολογιών, το ιδιωτικό αεροπλάνο της οικογένειας και το σπίτι τους στη Νορβηγία.


Ο Μίκαελ Σουμάχερ γεννήθηκε το 1969 και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1. Ο Γερμανός πρώην πιλότος κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών, αριθμός ρεκόρ που ισοφάρισε το 2020 ο Λιούις Χάμιλτον. Ακόμη, ο Σουμάχερ, τη χρονιά που αποσύρθηκε στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες νίκες (91), pole positions (68) και παρουσίες στο βάθρο (155) στην ιστορία της Formula 1.


O 55χρονος σήμερα πρώην πιλότος συνεργάστηκε με την Τζόρνταν, την Μπένετον, τη Φεράρι και τη Μερσέντες. Ο Μίκαελ Σουμάχερ αγωνίστηκε από το 1991 μέχρι το 2006, όταν και αποσύρθηκε για πρώτη φορά. Στη συνέχεια ο Γερμανός επανήλθε για δύο χρόνια το 2010. Ο Σουμάχερ κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2004.

πηγή   sportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]