Επισιτισμού Επισιτισμού -Τουρισμού:Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστίαση απεργούμε ...

 


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 10.30π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Ακόμη μία σεζόν ολοκληρώθηκε. Εμείς, οι εργαζόμενοι σε εστίαση και ξενοδοχεία βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Είτε σαν εποχικοί είτε όχι.  Εντατικοποίηση, απληρωσιά, σπαστά ωράρια.  Να λιώνουμε στη δουλειά και να μην έχουμε το δικαίωμα να πάμε διακοπές, να έχουμε το άγχος πώς θα αντεπεξέλθουμε στην ακρίβεια, που μας έχει διαλύσει. Από την άλλη, για τους επιχειρηματίες,  κέρδη από τις χιλιάδες αφίξεις, που φέτος έσπασαν ρεκόρ,  φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις από το κράτος τους, οι ίδιοι να μετράνε κέρδη. Και την ίδια στιγμή που κόπτονται για ελλείψεις σε προσωπικό να προχωρούν σε απολύσεις και σε ξενοδοχεία αλλά και επισιτιστικά καταστήματα.

‘Έχουν στο οπλοστάσιό τους βέβαια ένα νομοθετικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. «Ευγενική χορηγία» των προηγούμενων και νυν κυβερνήσεων, αφού όλα αυτά τα κόμματα πίνουν νερό στο όνομα της «ανάπτυξης», στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο. Στηρίζουν την "πράσινη οικονομία", που ευθύνεται για την ακρίβεια, στηρίζουν τους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, που βάζουν τον λαό μας στο πολεμικό στόχαστρο. Στηρίζουν τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν πάει άλλο! Δεν είναι σύγχρονο να λιώνουμε στα 12ωρα, με μισά ένσημα, με κινδύνους για την υγεία μας, για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι ξενοδόχοι, και οι πλατφόρμες διανομής. Με την οργάνωσή μας, με την πάλη μας μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής. Παίρνουμε θάρρος από τον αγώνα των διανομέων στις πλατφόρμες διανομών, που έχουν καταφέρει να γονατίσουν μεγαθήρια, διεκδικώντας καλύτερο εισόδημα και προστασία της δουλειάς τους. Παίρνουμε θάρρος από τους συναδέλφους σε μικρούς και μεγάλους δουλειάς, στο Ζαγόρι, που δίνουν δύναμη στη δύναμή τους, φτιάχνουν νέα Σωματεία, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες. 

Στον ίδιο δρόμο επιλέγουμε να βαδίσουμε για ακόμη μια φορά και εμείς. Καλούμε κάθε συνάδελφο να σπάσει τον φόβο και τη μοιρολατρία, να κάνει πέρα τις λογικές της ανάθεσης και του "τίποτα δεν γίνεται". Όλα αλλάζουν γιατί μπορούμε να τα αλλάξουμε! Όλοι και όλες στην μάχη για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής κλαδικής απεργίας την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς, μέσα από κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, με καθορισμούς καθηκόντων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η ασυδοσία των εργοδοτών και τα «κόλπα» τους με συμβάσεις πλασματικές. 

Επαναφορά Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων  σε όλο τον κλάδο.

5ήμερο -7ωρο. Συνεχόμενο και όχι σπαστό ωράριο. Συμβάσεις αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου. Προσλήψεις τώρα για να σταματήσει να δουλεύει ένας και να καλύπτει τον όγκο δουλειάς δύο και περισσότερων εργαζομένων. 

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, γιατρός Εργασίας, τεχνικός Ασφαλείας παντού.

Για τους διανομείς, Μέσα Ατομικής Προστασίας, συντήρηση, βενζίνες με ευθύνη του εργοδότη. Δυνατότητα στον freelancer να γίνει μισθωτός. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποζημίωση για τον διανομέα.

Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ανώτατο όριο τακτοποίησης για τις καμαριέρες τα 14 δωμάτια.

Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Καμία διακοπή ρεύματος για το διάστημα της ανεργίας.

Προστασία της μητρότητας.

Έξω οι εργολαβίες από τους χώρους δουλειάς.

Δωρεάν σπουδές με πλήρη διευκόλυνση των σπουδαστών τουριστικών και λοιπών σχολών.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους, Λευτεριά στην Παλαιστίνη.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]