Βόρεια είσοδος Ηγουμενίτσας|Κοινό των Ηπειρωτών : Ικανοποίηση μετά την ανακοίνωση Γιόγιακα....πικρία για την Περιφερειακή Αρχή



Πληροφορούμαστε από τα μέσα και συγκεκριμένα από την ανακοίνωση του κ. Γιόγιακα, Βουλευτή Θεσπρωτίας, ότι δρομολογείται λύση για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Βόρειας εισόδου Ηγουμενίτσας, μετά από έκτακτη συνάντηση των εμπλεκομένων στο γραφείου του κ. Περιφερειάρχη εχθές.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Παράταξη, αλλά κυρίως ως ενεργοί πολίτες, ότι οι παρεμβάσεις μας (μέσω και της επερώτησής μας που κατατέθηκε για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο) οδηγούν σε ουσιαστικό αποτέλεσμα, αναγκάζοντας την Περιφερειακή Αρχή και προ της συνεδρίασης του Συμβουλίου να αναζητήσει εσπευσμένα συμβιβαστική λύση. Όταν ο έλεγχος από την Αντιπολίτευση ασκείται με συντεταγμένο τρόπο, χωρίς φωνασκίες, με ουσιαστικά επιχειρήματα και θέσεις, νομοτελειακά το τέλος της διαδρομής είναι το επιθυμητό για τους πολίτες.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία και τη διαχείριση του θέματος από την Περιφερειακή Αρχή, μας μένει η πικρία ότι η επίλυση σε μείζονα θέματα όφειλε να είναι αυτονόητη και να μην απαιτείται κάθε φορά να «γυρίζει η Γη ανάποδα». Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας και επομένως η συζήτηση των κρίσιμων θεμάτων στις συνεδριάσεις του όφειλε να είναι επίσης αυτονόητη, διαφορετικά οδηγείται στην απαξίωση.

Τέλος, ευελπιστούμε ότι η παρουσία του βουλευτή της Π.Ε. Θεσπρωτίας κρίθηκε απαραίτητη στη συνάντηση αυτή για να ενημερώσει για πιθανή κυβερνητική συνδρομή στην οικονομική επίλυση ενός εθνικής σημασίας έργου. Διαφορετικά, θα έχει κλείσει μια «λακούβα» και θα έχει ανοίξει μια άλλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]