ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αντλίες θερμότητας: Έρχονται δύο προγράμματα επιδότησης για ευάλωτους και ανεξαρτήτως εισοδήματος

 


Δύο νέα προγράμματα επιδοτήσεων για εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αναμένεται να ανακοινώσει στις προσεχείς εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ σήμερα (23.10.2024).


Όπως ανέφερε ο υπουργός, στην πρόθεση του ΥΠΕΝ είναι να ωθήσει τους καταναλωτές προς την χρήση αντλιών θερμότητας για θέρμανση, επιδοτώντας συστηματικά τις τιμές του ηλεκτρισμού και όχι των ορυκτών καυσίμων, καθώς η ΕΕ ορίζει την σταδιακή μείωση της επιδότησης των τελευταίων ενώ προσεχώς θα απαγορεύσει και την εγκατάσταση νεών καυστήρων.

Με τις τιμές του ηλεκτρικού να είναι πλέον πολύ φθηνότερες, και με τις προσδοκίες για περαιτέρω μείωση του, η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας είναι μία καλή επένδυση, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.


Ωστόσο, ο υπουργός προσέθεσε πως είναι δεν είναι μια εύκολη επένδυση καθώς το αρχικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 15.000 ευρώ, και δεν είναι ένα βάρος που κάθε νοικοκυριό μπορεί να αναλάβει.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο ετοιμάζει τα δύο νέα προγράμματα επιδότησης της εγκατάστασης, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες: Ένα για ευάλωτους και ένα ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων.


Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, η εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία ενώ και η αγορά δεν είναι έτοιμη, καθώς τοποθετούνται 30.000 με 40.000 αντλίες τον χρόνο.

πηγή newsit.gr

Φωτογραφία: iStock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]