Ιωάννινα:Διεπιστημονική διημερίδα ... Μαστο-γραφήματα Ο καρκίνος του μαστού από την Αρχαιότητα έως σήμερα

 



Ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  σας προσκαλεί στη διεπιστημονική διημερίδα ΜΑΣΤΟ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ. Ο καρκίνος του μαστού από την Αρχαιότητα έως σήμερα: Αφηγήσεις-Απεικονίσεις-Απαντήσεις.  Σε μια προσπάθεια ολόπλευρης προσέγγισης της νόσου, ένωσαν τις δυνάμεις τους άνθρωποι από διαφορετικούς επιστημονικούς-επαγγελματικούς χώρους: φιλόλογοι, γλωσσολόγοι,  ιστορικοί τέχνης, ψυχολόγοι,λογοτέχνες, καλλιτέχνες, γυμναστές, νομικοί και βέβαια γιατροί. Οι θεματικές περιοχές που απασχολούν τη διημερίδα διακρίνονται σε  (1) Αφηγήσεις: Ο καρκίνος του μαστού  στην ιατρική γραμματεία της  αρχαιότητας, στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο,  γλωσσικές αναπαραστάσεις / ανασημασιολογήσεις της νόσου  (2) Απεικονίσεις: Από τις απεικονιστικές εξετάσεις του μαστού στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις (3) Απαντήσεις: Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία (από την οπτική του ογκολόγου, από την οπτική του χειρουργού, νεώτερα δεδομένα στην ογκολογία και χειρουργική), ψυχολογικές και κοινωνικές πτυχές του καρκίνου,  κοινωνιολογικές – νομικές προσεγγίσεις, ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή – γυμναστή σε όλα τα στάδια της ογκολογικής διαχείρισης. 

 Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  και Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημ. Χατζής" . 

Στην  είσοδο του Πολυχώρου θα λειτουργεί εικαστική έκθεση με τίτλο ΜΑΣΤΟ-ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ  με έργα φοιτητών/τριών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.   

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 Έναρξη  διημερίδας: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ώρα 17.00. 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ" ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]