Ιωάννινα:Πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Κονταξή "Μεταφυσική του Χώρου, Συνδέσεις και Αντιθέσεις"


Ο Γιάννης Κονταξής παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο "Μεταφυσική του Χώρου: Συνδέσεις και Αντιθέσεις" από 23 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2024, στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:00 καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.



Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:00.


Ο Γιάννης Κονταξής, γεννημένος το 1996 στα Ιωάννινα, είναι ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη διαγράψει την πορεία του σε ομαδικές εκθέσεις, το 2023.


Η δουλειά του εστιάζεται στη ζωγραφική και στην εικονογράφηση ενώ το έργο του εκτείνεται σε πολλαπλές κατευθύνσεις, αγγίζοντας τόσο τον ψηφιακό κόσμο, όσο και τις εφαρμοσμένες τέχνες, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και τα κόμικς. Τα έργα του δημιουργούνται κυρίως με λάδια και ακρυλικά χρώματα σε καμβά, προσδίδοντας στις εικόνες του μια υλική αίσθηση που παντρεύει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.


Στην έκθεση αυτή, ο Γ. Κονταξής μας οδηγεί μέσα στην προσωπική του εικαστική διαδρομή, όπου ο χώρος μετατρέπεται σε πεδίο συνδέσεων και αντιθέσεων. Ο καλλιτέχνης επιδιώκει να συλλάβει αφηρημένες έννοιες μέσα από σχήματα και χρώματα δημιουργώντας μια σύνθεση που ισορροπεί ανάμεσα στο χάος και την τάξη. Η αίσθηση του χρόνου διαποτίζει τα έργα του αποτυπώνοντας στιγμές, που αναδύονται και εξαφανίζονται, παραμένοντας διαχρονικά εφήμερες.


Με την καθαρότητα και την αφαιρετικότητα των εικόνων του, καλεί τον θεατή να στοχαστεί πάνω στις έννοιες του παρόντος και του παρελθόντος, του υλικού και του άυλου, του γνωστού και του άγνωστου. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα βαθιά προσωπικό σχόλιο για τη συνύπαρξη των αντιθέσεων που συνθέτουν την ανθρώπινη εμπειρία, διαχρονικά και αέναα.


Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε την "Μεταφυσική του Χώρου, Συνδέσεις και Αντιθέσεις" μέσα από τα μάτια του Γιάννη Κονταξή, σε μια διαδρομή, όπου οι εικόνες γίνονται ιστορίες και οι αντιθέσεις δημιουργούν νέους κόσμους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]