Ιωάννινα /Καταγγελία των Φοιτητικών Συλλόγων...Αστικό κινούνταν με ανοιχτές τις πίσω πόρτες[βίντεο]

 


Καταγγελία των Φοιτητικών Συλλόγων Ιωαννίνων για την κατάσταση των αστικών ΚΤΕΛ



Απαράδεκτη η κατάσταση στα αστικά ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Οι φοιτητές δεν θα θυσιάσουμε την  προστασία και την ασφάλεια μας για τα κέρδη τους!



Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 16άρι αστικό λεωφορείο που διεξήγαγε δρομολόγιο από το πανεπιστήμιο προς το κέντρο της πόλης, κινούταν με ανοιχτές τις πίσω πόρτες αφού στο λεωφορείο επιβιβάζονταν πολλοί περισσότεροι φοιτητές από όσοι θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην κλείνουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των φοιτητών.


Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο συμβάν αλλά άλλο ένα κομμάτι που προστίθεται  στο παζλ της μη ασφαλούς μετακίνησης στα αστικά ΚΤΕΛ στην πόλη των Ιωαννίνων, αφού πολλές είναι οι περιπτώσεις που λόγω του συνωστισμού, φοιτητές μετακινούνται κολλημένοι στο παρμπρίζ του λεωφορείου. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης έχουν πολλάκις αναδείξει τη συγκεκριμένη κατάσταση μέσα από καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια.


Η μετακίνηση των φοιτητών δεν είναι εμπόρευμα! Ευθύνες έχουν η εταιρεία Αστικών ΚΤΕΛ που αντιμετωπίζει τους φοιτητές  και την ασφάλειά τους ως κόστος μπροστά στο όφελος ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο δήμος και η περιφερειακή αρχή οι οποίοι δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, εν τέλει για ποιον είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Ποιανού την ανάγκη έρχονται να εξυπηρετήσουν; Αυτή των φοιτητών και του λαού της πόλης για σύγχρονη, ασφαλή, δημόσια και δωρεάν μεταφορά ή τα κέρδη της εταιρείας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι προφανής και έχει ήδη βαφτεί με το αίμα των φοιτητών στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Οι φοιτητές δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! Εμείς και οι οικογένειές μας βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε στην πόλη των Ιωαννίνων, πληρώνουμε καθημερινά πολύ ακριβά τα εισιτήρια της συγκεκριμένης εταιρείας. Όσοι από εμάς διαμένουμε στις εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πανεπιστημιούπολη, αντιμετωπίζουμε ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, μιας και δεν έχουμε πρόσβαση στην αστική συγκοινωνία μετά τις 11 το βράδυ, με την πρυτανική αρχή να έχει και αυτή μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Απαιτούμε εδώ και τώρα με ευθύνη της Πρυτανείας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ανακούφισης και πύκνωσης των δρομολογίων. Δεν θα μείνουμε θεατές μπροστά σε ένα ακόμη έγκλημα! Ήδη το προηγούμενο διάστημα ύστερα από συνεχείς πιέσεις και διεκδικήσεις μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους κατακτήσαμε μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης απεριόριστων διαδρομών στο αστικό λεωφορείο και συγκεκριμένα στα 20 ευρώ, για όλο τον χρόνο. Η κατάκτηση αυτή δεν δημιουργεί εφησυχασμό αλλά αισιοδοξία και πείσμα για να συνεχίσουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα!

Παλεύουμε εδώ και τώρα για:

Αποκλειστικά σύγχρονες, ασφαλείς δημόσιες και δωρεάν μεταφορές

Πύκνωση των δρομολογίων

Αύξηση των νυχτερινών δρομολογίων από και προς το πανεπιστήμιο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]