Η Επίδραση του πληθωρισμού στην αύξηση των φόρων και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών



Η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των πολιτών, με αποτέλεσμα την αύξηση των φόρων και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων έχει δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο που επηρεάζει αρνητικά τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την ευρύτερη οικονομία.

Η αύξηση των φόρων, ως αποτέλεσμα των δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρατικών δαπανών και του χρέους, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των πολιτών. Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των αγαθών πρώτης ανάγκης, της ενέργειας και των υπηρεσιών, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη και οδηγώντας σε σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα νοικοκυριά δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, ενώ πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, λόγω της αύξησης των λειτουργικών εξόδων. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης, ωστόσο οι πολίτες ανησυχούν για την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις και να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Είναι απαραίτητο να διερευνηθούν περαιτέρω λύσεις για την προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού και την αναπροσαρμογή της φορολογικής πολιτικής, οι συνέπειες θα είναι μακροχρόνιες και δύσκολα αναστρέψιμες. Η άποψη ( όπως εκφράζεται από στελέχη της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες ), ότι η είσπραξη περισσοτέρων φόρων από το κράτος, οφείλεται στην καλή πορεία της οικονομίας, μόνο παράλογη, άστοχη και αντικοινωνική μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ, τουλάχιστον στα βασικά είδη διατροφής, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τα ποσά του ταμείου ανάκαμψης είναι κάποια από τα μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσουν κατά κύριο λόγο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στην συνέχεια το σύνολο των πολιτών της  χώρας.

Μικρομεσαίες  Επιχειρήσεις  της Ν.Ε. Άρτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]