Ταξική πορεία :Ανακοίνωση-καταγγελία...Τα Σωματεία δεν είναι τσιφλίκι ...κανενός

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σχετικά με την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων του ν. Ιωαννίνων

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ!


ΟΧΙ στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ! ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!


ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Στην συνέλευση του σωματείου που έγινε στις 16/10 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ φέραν, για άλλη μια φορά, προ τελελεσμένων τους εργαζόμενους. Σε μια άμαζη διαδικασία, αποφασίστηκε η διεξαγωγή εκλογών ενός σωματείου, που ιδρύθηκε χωρίς να το μάθει κανείς, με ένα «φορεμένο» καταστατικό που προβλέπει ηλεκτρονικές ψηφοφορίες! Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά κινείται στα σωματεία με διαδικασίας αντιδημοκρατικές, μακριά από τους εργαζόμενους αλλά κοντά στην αστική νομιμότητα!


ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Οι εμποροϋπάλληλοι ασφυκτιούν καθημερινά από τα προβλήματα. Ακρίβεια, μισθοί πείνας, ωράρια-λάστιχο, 6ήμερα και 7ήμερα, απολύσεις, εργασιακός μεσαίωνας. Η οργάνωση στους χώρους δουλειάς με τους συναδέλφους είναι όρος ζωής. Τα σωματεία με τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και με την οργάνωση του αγώνα, μπορούν να γίνουν νικηφόρα όπλα κόντρα στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το σύστημα τα χτυπάει εδώ και δεκαετίες. Μια σημαντική πτυχή του αντεργατικού τερατουργήματος ν. Χατζηδάκη, που ψηφίστηκε το 2021, είναι η προσπάθεια να φτιάξει απολύτως ελεγχόμενα σωματεία, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του κράτους και των καπιταλιστών. Μέσα σε όλα τα άλλα, όπως το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία κτλ, προβλέπει υποχρεωτικές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις συνελεύσεις και στις εκλογές. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα 1) την ωμή παρέμβαση του κράτους στα σωματεία, 2) το ξεσάλωμα της εργοδοσίας που θα εκβιάζει-τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για το τι θα ψηφήσουν, και 3) να αδυνατίζει η συζήτηση των εργαζόμενων.


Είναι λοιπόν κρίσιμο οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν αυτό το στενό κοστούμι που θέλουν να φορέσουν οι κυβερνήσεις στα σωματεία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά όπως έκαναν, και πέρυσί στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, σιωπηρά αποδέχονται τις πτυχές του ν. Χατζηδάκη. 

Η Ταξική Πορεία θα απέχει απ’ τις εκλογές. Δε θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία αποδοχής των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, μέσω της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις πρέπει να βρει φραγμό την μαζική αντίσταση του  από τους εργαζόμενους και αυτό πρέπει από σήμερα να ξεκινάει να βηματίζει. Με οργάνωση στα σωματεία, με συζητήσεις και πολιτικοποίηση, με συλλογικές αποφάσεις και δράσεις. Κόντρα στο συνδικαλισμό της υποταγής και της ανάθεσης, κόντρα στα σωματεία σφραγίδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]