ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΔΩΔΗΝΗΣ

Άρτα /Για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς Κωστακιών και Καμπής....

 


.....για την περίοδο 2024-2025

Δεν χρειάστηκε καν να περάσει ένας χρόνος για τη νέα Δημοτική Αρχή του κ.Σιαφάκα για να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής και των δομών της στο Δήμο Αρταίων. 

Με πλειοψηφικά ψηφισμένη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, και με προβληματική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, και την νομοθεσία, αναστέλλεται για ένα έτος η λειτουργία δύο παιδικών σταθμών του Δήμου Αρταίων σε δύο από τις μεγαλύτερες δημοτικές κοινότητες του Δήμου με χιλιάδες κατοίκους, στους Κωστακιούς και στην Καμπή Άρτας. Σημειώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι δύο παιδικοί σταθμοί λειτουργούν σε δημοτικά κτήρια, έχουν άδεια και για λειτουργία τμήματος βρεφών και μέχρι πρότινος εξυπηρετούσαν δεκάδες οικογένειες.

Θεωρούμε την απόφαση αδιανόητη και καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή όχι απλά γιατί δεν έκανε ότι έπρεπε προκειμένου να μην κλείσουν οι δυο παιδικοί σταθμοί, αλλά και γιατί κατά την συνεδρίαση του ΔΣ έκλεισε τα αυτιά και τα μάτια στις εκκλήσεις των γονιών και των εκπαιδευτικών, που ήταν παρόντες. Αγνόησε επιδεικτικά τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων Κωστακιών και Καμπής, που εναντιώνονται στο κλείσιμο των δομών, δεν απάντησε σχεδόν σε τίποτα από αυτά που ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, δεν είχε καμιά διάθεση συναίνεσης ή συζήτησης και προχώρησε χωρίς ενδοιασμούς στην λήψη μιας απόφασης, που πλήττει καίρια την ζωή των κατοίκων του Δήμου μας. 

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που κλείνουν κοινωνικές δομές.

Απαιτούμε σε κάθε μεγάλη δημοτική κοινότητα του Δήμου μας, πέρα από την πόλη της Άρτας, να λειτουργεί πλήρως ένας τουλάχιστον βρεφονηπιακός σταθμός. 

Τονίζουμε ότι για να υπάρχει παρόν και μέλλον στον τόπο μας, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει και να διαμορφώνει τις συνθήκες, για να μένουμε στον τόπο μας.

Όταν ένας μεγάλος Δήμος σαν τον Δήμο Αρταίων, κλείνει δημοτικές δομές πρόνοιας και μάλιστα παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς ή τους υπολειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και μειωμένα ωράρια (8π.μ. -2μ.μ. αντί για 7π.μ.-4μ.μ.), ειδικά σε περιοχές εκτός αστικού κέντρου, ουσιαστικά συμβάλει στην εγκατάλειψη της περιφέρειας, στην υποβάθμιση της ζωής και στην χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. 

Ακόμα και τώρα, καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, όπως κάναμε και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]