Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων σε εκδήλωση Λυκείων για τον καρκίνο του μαστού

 



Στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν σήμερα το Γενικό Λύκειο Ανατολής και 2ο ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, αφιερωμένη στον Παγκόσμιο Μήνα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, συμμετείχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Με κεντρικό μήνυμα «Τον Καρκίνο του Μαστού τον Σεβόμαστε, δεν τον Φοβόμαστε», η εκδήλωση είχε στόχο να προάγει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γύρω από τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΓΕ.Λ. Ανατολής και 2ου ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν με ποδήλατα, στέλνοντας μήνυμα κινητοποίησης και δράσης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης, Αγνή Νάκου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία», τονίζοντας την αξία των τακτικών ελέγχων και της έγκαιρης παρέμβασης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, μίλησε για τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων στην καλλιέργεια κοινωνικής ευαισθησίας και ενημέρωσης για την πρόληψη. «Η πρόληψη είναι το πιο δυνατό μας όπλο, όχι μόνο απέναντι στον καρκίνο του μαστού, αλλά και σε πολλές άλλες παθήσεις. Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που προάγουν την υγεία και την ευαισθητοποίηση των πολιτών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς οι διευθύντριες των δύο Λυκείων, Παρασκευή Καλτσούνη και Βασιλική Τσάγκα, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέφανος Σίντος και ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κρικώνης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει εκδηλώσεις που ενισχύουν την ευαισθητοποίηση για θέματα υγείας, με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη, προσφέροντας ένα ασφαλέστερο μέλλον στους πολίτες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]