Γιατί είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο η εκδήλωση φωτιάς σε οχήματα ;

 


 Σε τρία οχήματα   εκδηλώθηκε φωτιά    μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα  στα Ιωάννινα ,σε δύο ΙΧΕ χθες και  σε ένα σήμερα το πρωί .

Δυστυχώς  τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες φαινόμενο τα αυτοκίνητα να παίρνουν φωτιά και να καλείται η Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει τα συμβάντα .

Το ευτυχές είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι οδηγοί προλαβαίνουν και τα εγκαταλείπουν και δεν αναφέρονται τραυματισμοί .

Γιατί όμως παίρνει φωτιά ένα αυτοκίνητο ;

Η παλαιότητα του οχήματος ,η ελλιπής  και κακή συντήρηση , η μη  αλλαγή ελαστικών αλλά  και η θερμότητα που αναπτύσσεται στη μηχανή αποτελούν παράγοντες εκδήλωσης φωτιάς .

Οταν υπερθερμαίνεται η μηχανή μπορεί να προκληθεί ανάφλεξη των υγρών του  οχήματος ,όπως το λάδι και το αντιψυκτικό και έτσι προκαλείται πυρκαγιά .

Τα παλιά επίσης  καλώδια και η ηλεκτρική εγατάσταση αποτελούν παράγοντες κινδύνου αφού μπορούν να οδηγήσουν σε βραχυκύκλωμα και στη συνέχεια στην εκδήλωση φωτιάς.

Οι φθαρμένες  επίσης σωληνώσεις και συνδέσεις    μπορούν να προκαλέσουν διαρροές καυσίμου  και στη συνέχεια φωτιά .

Απαιτείται λοιπόν τακτική και σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου  με εργασίες  όπως αναπλήρωση των υγρών,  ελεγχόμενη λειτουργία του συστήματος ψύξης,  επιθεώρηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης των σωληνώσεων καυσίμου κ.α.

[με πληροφορίες από το newsauto.gr]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]