Περιφ.Ηπείρου:Επιμορφωτικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παιδική προστασία ...



Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου συνδιοργανώνει επιμορφωτικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ.Α. ( Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ,το Δήμο Ιωαννιτών και  το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος( Π.Τ. Ηπείρου -ΣΚΛΕ) με τίτλο :

«Χτίζοντας ένα Ασφαλές Αύριο: Εκπαίδευση και Καινοτομία για την Προστασία των Παιδιών, Ενδυναμώνοντας τους Επαγγελματίες».

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες που εργάζονται στο χώρο της παιδικής προστασίας (κοινωνικούς λειτουργούς -ψυχολόγους-παιδαγωγούς-ειδικούς παιδαγωγούς κλπ.) και  μέλη Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ), Υπευθύνους Προστασίας Ανηλίκων (ΥΠΑ), επαγγελματίες αναδοχής, ιδρυματικής φροντίδας, συνδέσμους για την Ευρωπαϊκή Εγγύηση για το Παιδί που εργάζονται σε Φορείς & Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος, που απηύθυναν οι συνδιοργανωτές στους φορείς και τους ειδικούς επαγγελματίες,  υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και η συμμετοχή ανέρχεται σε 120 άτομα από όλους τους φορείς της Ηπείρου. 

Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό χώρο του Δήμου Ιωαννιτών, αίθουσα «Δημητρίου Χατζή», Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου (Παλιά Σφαγεία) – Ιωάννινα, στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2024 και η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη από τις 13 Περιφέρειες της χώρας που θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Στόχος των επιμορφώσεων είναι η ενδυνάμωση και η δικτύωση των επαγγελματιών της παιδικής προστασίας και η εξοικείωση τους με νομοθετικές ρυθμίσεις, νέες μεθοδολογίες και καλές πρακτικές. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στα ζητήματα της παιδικής κακοποίησης, της αναδοχή και της επείγουσας αναδοχής, καθώς και στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες

 • 1η ημέρα: 08/10/2024: Παιδική Κακοποίηση –Από την Πρόληψη στην Οικοδόμηση ενός Ασφαλούς Αύριο 

• 2η ημέρα: 09/10/2024: Θεσμικός και Ψηφιακός Εκσυγχρονισμός για την Προστασία του Παιδιού 

• 3η ημέρα: 10/10/2024: Όλοι Μαζί: Ελπίδα για Ένα Μέλλον Χωρίς Κοινωνικούς Αποκλεισμούς

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι επίσης η ενεργός συμμετοχή των επαγγελματιών και η διάδραση εισηγητών και συμμετεχόντων, με ανταλλαγή απόψεων, υποβολή ερωτημάτων, αξιοποίηση εμπειριών από την επαγγελματική ζωή των συμμετεχόντων. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπαιδευτικής ημέρας , τις εργασίες θα χαιρετήσουν :

Η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ο κ. Κωνσταντίνος Γλούμης , Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του ΥΚΟΙΣΟ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Ο Δήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου του  Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]