«Καταδίκη» του υπουργείου Παιδείας από τη Συνήγορο του Παιδιού για τις συγχωνεύσεις σχολείων


 Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας News247 με τίτλο: «Σχολεία: Η Συνήγορος του Παιδιού αποδομεί την κυβερνητική πολιτική των συγχωνεύσεων». Στην αναφορά της, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς σημειώνει τα συμπεράσματα της Ανεξάρτητης Αρχής αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των συγχωνεύσεων, οι οποίες πλήττουν σοβαρά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία.


Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι η πολιτική αυτή αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, επιβαρύνοντας τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες, καθιστώντας δυσκολότερη την πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.


Η βουλευτής ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το ζήτημα των συγχωνεύσεων, επισημαίνοντας ότι κάθε παιδί δικαιούται ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Παράλληλα, καταθέτει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εκπαιδευτικής δικαιοσύνης και ισότητας.


Όπως επισημαίνει η βουλευτής Ιωαννίνων: «η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων των παιδιών και η πολιτική των συγχωνεύσεων διακυβεύει το μέλλον των μαθητών και της ίδιας της παιδείας μας. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας και των θεσμών και να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]