Δήμος Ιωαννιτών /Συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Φουντά




Ο δήμος Ιωαννιτών και προσωπικά ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας,  εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την εκλογή του καθηγητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνου Φούντα, στη θέση του επικεφαλής του CERN. 

Η εκλογή του κ. Φουντά, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει το 2025 και θα ολοκληρωθεί το 2027, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, είναι ο πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει τα ηνία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ερευνητικού εργαστηρίου πυρηνικής και σωματιδιακής.

Η επιτυχία αυτή δεν αποτελεί μόνο προσωπική του διάκριση, αλλά και μεγάλη τιμή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την ακαδημαϊκή μας κοινότητα και την πόλη μας.

Η επιλογή του κ. Φούντα σε μια τόσο σημαντική θέση στον επιστημονικό χώρο του κόσμου αναδεικνύει την ποιότητα της έρευνας που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο προσκήνιο της διεθνούς επιστημονικής αριστείας. Η επιτυχία του Καθηγητή αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νέους επιστήμονες της περιοχής μας και ενισχύει το όραμά μας για ένα μέλλον γεμάτο γνώση, καινοτομία και προοπτικές.

Του εύχομαι μια επιτυχημένη και παραγωγική θητεία, με κάθε δυνατή επιτυχία στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να τιμά την πόλη μας και την επιστημονική κοινότητα της χώρας μας με το έργο του.

Η δημοτική μας αρχή, όπως ήδη έμπρακτα απέδειξε, συνεχίζει τη συμπόρευση με το ανώτατο εκπαιδευτικό μας ίδρυμα στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας να αναδείξουμε το Πανεπιστήμιό μας ως ένα από τα κορυφαία δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]