Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων :Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των γιατρών και υγειονομικών


 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ


11πμ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των γιατρών και των υγειονομικών που με την πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτώβρη  παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα γι αυτό και δεν  αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλο το λαό. Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ολοένα και χειροτερεύει ως αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με την εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, τα εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς κρίσιμων υπηρεσιών με την είσοδο εργολάβων και τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων. Παράλληλα, η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, τα ράντζα της ντροπής, ο εξαναγκασμός των ασθενών να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στα απογευματινά χειρουργεία, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελούν κανονικότητα.


Απέναντι στην πολιτική των πολεμικών αντοχών της οικονομίας, των πολιτικών του κόστους - οφέλους που συμπυκνώνονται στις δηλώσεις του υπουργού υγείας «δεν θα χρεοκοπήσουμε τη χώρα για προσλήψεις γιατρών και υγιειονομικών» προτάσσουμε το σύνθημα  Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΖΩΕΣ ΜΑΣ.


Τώρα είναι η ώρα του συντονισμού όλων των εργαζομένων και των σωματείων τους, της κοινής δράσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.


Κανείς μόνος του! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται.


Απαιτούμε και διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς : 


Αυξήσεις στους μισθούς των  γιατρών και  των υγειονομικών!

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

 


ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ


Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]