Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα



Με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, Gerda Vogl συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Αφορμή για την επίσκεψη της κ. Vogl στάθηκε η διοργάνωση ρεσιτάλ τσέλου με αυστριακούς καλλιτέχνες σήμερα στα Γιάννενα από την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και το Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με κεντρικό θέμα τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπογράμμισε την επιθυμία του Δήμου να ενισχύσει τις διεθνείς του σχέσεις μέσω της διπλωματίας των πόλεων, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών με την Αυστρία σε πολλαπλά επίπεδα, όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η καινοτομία και το εμπόριο. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο γεγονός ότι ο δήμος του Κλάγκενκφουρτ της Αυστρίας είναι μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030, όπως και ο δήμος Ιωαννιτών.

Η κ. Πρέσβης από την πλευρά της τόνισε την πρόθεση της Αυστρίας να ενισχύσει τις σχέσεις της με δήμους όπως τα Ιωάννινα, υπογραμμίζοντας τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από συνεργασίες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την πολιτιστική αλληλεπίδραση.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση και των δύο πλευρών για περαιτέρω διερεύνηση συγκεκριμένων συνεργασιών στο άμεσο μέλλον, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]