Δήμος Αρταίων :Οδηγίες διαχείρισης κηπουρικών αποβλήτων



Μέριμνα για Καθαριότητα στο Δήμο Αρταίων


Στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας και καλύτερης εικόνας του Δήμου, ώστε να μην υπάρχουν πεταμένα κλαδιά και απόβλητα κηπουρικών εργασιών δίπλα από κάθε κάδο, πάνω σε πεζοδρόμια και παρατημένα σε κοινόχρηστους χώρους, παρακαλούμε οι δημότες να τα διαχειριστούν ως  κάτωθι:  

1.Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν, λεπτά ή θρυμματισμένα  κλαδιά, εάν έχουν μικρό όγκο οδηγούνται εντός του πλησιέστερου καφέ κάδου.

2. Υπόλοιπα κοπής δένδρων, θάμνοι, κλαδιά κλπ εάν είναι μέχρι 1 κυβικό μέτρο, συσκευάζονται σε ελαφριά δεμάτια δεμένα με ανθεκτικό σκοινί για εύκολη φόρτωση και μόνο μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας στο 26810-72910, τοποθετούνται προς αποκομιδή στο σημείο που θα υποδειχθεί.

3. Κλαδέματα  με μεγάλο όγκο (πάνω από 1 κ.μ.) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν αφήνονται δίπλα από κάδους ή πάνω σε πεζοδρόμια αλλά υποχρεούνται οι πολίτες να τα μεταφέρουν με δικά τους μέσα στην νέα Μονάδα Κομποστοποίησης Οργανικών Αποβλήτων και Αποβλήτων Πρασίνου στις Σελλάδες Άρτας (ώρες 8 π.μ.-3.30 μ.μ.). Σε περίπτωση αδυναμίας θα γίνονται δεκτά στο αμαξοστάσιο του Δήμου (μέχρι την έναρξη του Πράσινου Σημείου, οπότε θα οδηγούνται εκεί). 

4. Φυτικά υπολείμματα όπως προϊόντα κλάδευσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θερμοκηπίων ή προϊόντα καθαρισμού οικοπέδων απομακρύνονται από τους υπευθύνους με δικά τους μέσα προς τους ανωτέρω αποδέκτες. 

  Σε περίπτωση μη σωστής διαχείρισης, με εγκατάλειψη κλαδευμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, μετά από έρευνα της υπηρεσίας Καθαριότητας θα εντοπίζεται ο υπεύθυνος και θα εφαρμόζεται ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων, με επιβολή των σχετικών προστίμων.  

                                  

Την ανακοίνωση υπογραφεί 

ο  Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λάμπρος Καρατζάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]