Ιωάννινα:Σε απεργιακή συγκέντρωση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα ξενοδοχεία

 


Σε απεργιακή συγκέντρωση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα ξενοδοχεία και στα Ιωάννινα, ύστερα από το κάλεσμα του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ιωαννίνων,  στο εργατικό κέντρο Ιωαννίνων. 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρίνα Μάντζιου εργαζόμενη καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου. Μεταξύ των άλλων ανέφερε τη σπουδαιότητα της οργανωμένης πάλης μέσα από το Σωματείο . Καλεσε τους νέους εργαζόμενους στο κλάδο να κάνουν το βήμα να έρθουν σε επαφή και να εμπιστευτούν το Σωματείο , μεταφέροντας πείρα από τη δική της μάχη στο χώρο δουλειάς της και πως όσο η ίδια προσπαθούσε μόνη της , φαινόταν ακατόρθωτο να τα βάλει με την εργοδοσία. Όταν όμως το δίκιο της συναντήθηκε με το Σωματείο όχι απλά κατάφερε να κρατήσει τη δουλειά της ,αλλά μαζί και με τους συναδέλφους της και το Σωματείο με αποφασιστικότητα να προχωρήσουν στη διεκδίκηση για Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όριο 14 δωμάτια ανά εργαζόμενη, επαναφορά Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων, επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. 





Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Ιωαννίνων, Ανθή Λύγδα. 

Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής απεργίας, η οποία, μαζί με την πανεργατικη απεργιακή μάχη στις 20 του Νοέμβρη θα αποτελέσουν γενναίο σταθμό για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον κλάδο και απέστειλε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο των ντελιβερι του κλάδου το προηγούμενο διάστημα όσο και όλων των εργαζομένων που σήμερα και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις. 

"Όλα αλλάζουν και όλα θα αλλάξουν" ανέφερε η πρόεδρος και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου το επόμενο διάστημα κόντρα στη λογική του "τίποτα δεν αλλάζει" να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό , μαζί με το σωματείο να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις και εξορμήσεις , να μην υπάρχει εργαζόμενη και εργαζόμενος στο κλάδο που δεν θα γνωρίζει για την απεργία στις 20/11 και εκείνη την μέρα να πλημμυρίσουν το κέντρο των Ιωαννίνων διατρανωνοντας τα δίκαια αιτήματα μας. 



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Αυξήσεις στους μισθούς, μέσα από κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, με καθορισμούς καθηκόντων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η ασυδοσία των εργοδοτών και τα «κόλπα» τους με συμβάσεις πλασματικές.

-Επαναφορά Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων  σε όλο τον κλάδο.

-5ήμερο -7ωρο. Συνεχόμενο και όχι σπαστό ωράριο. Συμβάσεις αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου. Προσλήψεις τώρα για να σταματήσει να δουλεύει ένας και να καλύπτει τον όγκο δουλειάς δύο και περισσότερων εργαζομένων.

-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, γιατρός Εργασίας, τεχνικός Ασφαλείας παντού.



Για τους διανομείς::


-Μέσα Ατομικής Προστασίας, συντήρηση, βενζίνες με ευθύνη του εργοδότη. Δυνατότητα στον freelancer να γίνει μισθωτός. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με αποζημίωση για τον διανομέα.

-Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ανώτατο όριο τακτοποίησης για τις καμαριέρες τα 14 δωμάτια.

-Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Καμία διακοπή ρεύματος για το διάστημα της ανεργίας.

-Προστασία της μητρότητας.

-Έξω οι εργολαβίες από τους χώρους δουλειάς.

-Δωρεάν σπουδές με πλήρη διευκόλυνση των σπουδαστών τουριστικών και λοιπών σχολών.

-Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

-Απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]